Ake ipak ostao u Sitiju: Boriću se za minute, igraću i beka

You are currently viewing Ake ipak ostao u Sitiju: Boriću se za minute, igraću i beka

Fudbaler Mančester Sitija Nejtan Ake izjavio je da neuspešni pregovori „Građana“ sa Čelsijem, klubom u čijoj akademiji je ponikao, neće uticati na njegove nastupe na početku sezone.

Čelsi je tokom prelaznog roka bio zainteresovan za angažovanje nekoliko štopera pošto su klub kao slobodni igrači napustili Antonio Ridiger, koji je pojačao Real Madrid, i Andreas Kristensen, koji je postao novi igrač Barselone.

„Plavci“ su već doveli Kalidua Kulibalija, a sa Mančester Sitijem nije došlo do dogovora zbog visine Akeovog obeštećenja, dok je Holanđanin pristao na transfer u londonski klub.

Motiv za eventualni odlazak sa Etihada predstavlja mala minutaža koju Ake ima kao deo Gvardiolinog tima. Rreprezentativac Holandije je, uprkos izraženim kvalitetima, tek četvrti štoper ekipe, a prednost u centru odbrane imaju Ruben Dijaš, Ejmerik Laport i Džon Stouns.

Bivši igrač Bornmuta je tokom prošle sezone nastupao i na poziciji levog beka, gde je delio minute sa Žoaom Kanselom i Oleksandrom Zinčenkom, koji je nedavno pojačao Arsenal.

„Pregovori su trajali dok sam bio na odmoru. Bio sam veoma srećan kada sam se vratio treninzima i što ponovo vidim sve ljude ovde. Još od početka priprema sam potpuno usredsređen. Nisam pričao sa Gvardiolom, osim uobičajenih i svakodnevnih stvari. Lepo sam se proveo na odmoru i spreman sam za početak sezone. Pokušao sam da se distanciram od svega, iako informacije dopiru do mene. Trudio sam se da uživam u pauzi koja traje nešto više od dve nedelje“, rekao je 27-godišnjak i dodao:

„Veliki je izazov izboriti se za minutažu, tako je otkako sam došao u klub. Tim je izuzetno kvalitetan i ja sam spreman da igram na više pozicija. Pred nama je duga sezona i samo želim da budem spreman. Svi žele da igraju, posebno jer se blizi Svetsko prvenstvo u Kataru“.

Nova sezona Premijer lige počinje petog avgusta, a Građani u prvom kolu gostuju Vest Hemu.

Source: SportKlub

Leave a Reply