Alves kritikuje Barselonu: Zar tako da legendama?

You are currently viewing Alves kritikuje Barselonu: Zar tako da legendama?

Bivši fudbaler Barselone Dani Alves kritikovao je klub zbog odnosa prema igračima koji su postali deo njegove istorije.

Tridesetdevetogodišnji Brazilac dres katalonskog giganta nosio je od 2008. do 2016. i od novembra 2021. do juna 2022. i vrlo dobro je upoznat u sve „tajne“ kluba sa Kamp Nou stadiona.

„Ne napuštam ekipu tužan. Odlazim srećan jer sam se vratio u Barselonu. Sanjao sam pet godina, želeći da živim taj trenutak. Jedino što mi se nije svidelo je kako je osmišljen moj odlazak,“ rekao je Alves i nastavio:

„Otkako sam se vratio, vrlo jasno sam rekao da više nemam 20 godina i da želim da sve bude učinjeno čisto, bez skrivanja. Klub je poslednjih godina grešio i radio je potpuno suprotno. Barseloni nije stalo do ljudi koji su ispisali istoriju kluba. Kao navijač Barselone, voleo bih da klub drugačije funkcioniše. Ne govorim o sebi jer je moja situacija bila drugačija. Beskrajno sam zahvalan i Ćaviju i predsedniku što su me vratili.“

Barcelona
Guliver Image

Alves je sa Barselonom šest puta bio prvak Španije i tri puta osvajač Lige šampiona, a u karijeri je igrao još u Bahii, Sevilji, Juventusu, PSŽ i pre povratka na Kamp Nou u Sao Paulu.

„Zatekao sam klub pun mladih igrača sa neverovatnim idejama na terenu. Ali Barselona mora da poboljša svoje performanse van terena. Razmišljanje je potpuno suprotno od onoga što smo gradili pre nekoliko godina. Sve što se događa na terenu odraz je onoga što se događa van njega,“ naglasio je Brazilac.

 

Source: SportKlub

Leave a Reply