Alveš u metu – “Barsu nije briga za ljude koji su stvorili istoriju”

You are currently viewing Alveš u metu – “Barsu nije briga za ljude koji su stvorili istoriju”

Dani Alveš nije dobio produžetak ugovora sa Blaugranom. 

Brazilac se vratio na “Nou Kamp” novembra prošle godine, ali je kao slobodan igrač imao pravo nastupa tek od prvog januara 2022. godine. 39-godišnjak je potom zabeležio 13 nastupa u Primeri, postigavši jedan gol i dodavši tri asistencije. Jedan od je od zaslužnih igrača što se Barsa “digla iz ponora”, to jest krenula da beleži mnogo bolje rezutlate u drugoj polovini sezone. 

Najtrofejni fudbaler je bio spreman na produžetak ostanka, igrao je za minimalnu platu, ali čelnici Barse nisu delili mišljenje. Sada je opet slobodan igrač, pominje se karijera u MLS – Sijetl je zainteresovan. Alveš je pak za Gardijan otvoreno pričao o Barsi i stvarima koje mu se nisu svidele. 

“Nisam otišao tužan. Otišao sam srećan jer sam se vratio u Barsu. sanjao sam o tome pet godina, želeo sam doživim ovaj drugi momenat. Jedino što mi se nije svidelo jeste kako su se rukovodili mojim odlaskom. Od mog dolaska, jasno sam rekao da nisam više momak od 20 godina i da želim stvari da se rade lice u lice, bez sakrivanja stvari. Ali ovaj klub je grešio u proteklim godinama” 

“Barselona ne brine o ljudima koji su stvorili istoriju sa klubom. Kao kule (navijač Barselone), voleo bih da je Barselona drugačije radila stvari. Zatekao sam klub pun mladih ljudi sa neverovatnim idejama na terenu. Ali rad van terena treba da se poboljša. Način razmišljanja je u potpunosti suprotan od onoga što smo izgradili pre par godina. Sve što se desi na terenu jeste pokazatelj onoga što se dešava van njega”, izjavio je Alveš za Gardijan. 

Videćemo kako će Barsa delovati naredne sezone, izgleda da su Katalonci blizu Rafinje a pratićemo i MLS ukoliko se Alveš odluči na svoj prelazak tamo.

Source: SportskeNet

Leave a Reply