Arsenal razbio Čelsi, Tuhel brine: Daleko sam od opuštenog

You are currently viewing Arsenal razbio Čelsi, Tuhel brine: Daleko sam od opuštenog

Fudbaleri Arsenala deklasirali su Čelsi sa 4:0 pred skoro 64.000 gledalaca na pripremnoj utakmici u Orlandu, što je upalilo alarm kod Plavaca.

Gabrijel Žezus, koji je stigao u Arsenal pre dvadeset dana za 45 miliona funti, doveo je Tobdžije u vođstvo u 15. minutu, a strelci su još bili Martin edegor, Bukajo Saka i Albert Sambi Lokonga.

„Daleko sam od opuštenog“, rekao je menadžer Čelsija Tomas Tuhel, čiji tim 6. avgusta igra sa Evertonom na startu Premijer lige.

„Jednostavno, nismo bili dovoljno dobri. Zaslužili smo da izgubimo. Ono što zabrinjava jeste što je Arsenal fizički i mentalno bio posvećeniji od nas. Igrali su u najjačem sastavu i u sistemu kojim će početi prvenstvo. Mi nismo igrali u najjačem sastavu, ali to je samo mali deo objašnjenja tako ubedljivog poraza. Ne mogu da garantujem da ćemo biti spremni za dve nedelje“, dodao je Tuhel.

Rekao je nemački stručnjak da je Kalidu Kulibali, koji je došao iz Napolija i odigrao dvadesetak minuta, bio jedini pozitivni znak za Čelsi.

„Bio je neverovatno dobar, moram to da kažem“. Osim njega, u Čelsi je došao još Rahim Sterling iz Sitija, ali Tuhel smatra da to nije dovoljno.

„Hitno su nam potrebni kvalitetni igrači, veliki broj kvalitetnih igrača. Nismo konkurentni ovako“.

S druge strane, Arsenal je dobio sva tri meča na turneji po SAD, uz ukupno devet postignutih golova.

Source: SportKlub

Leave a Reply