BBC: Siti opet prvak, Junajted i dalje bez LŠ, Mitar ispada

You are currently viewing BBC: Siti opet prvak, Junajted i dalje bez LŠ, Mitar ispada

Redosled prvih šest klubova u Premijer ligi će doživeti neznatne izmene, po prognozi BBC.

Glavni urednik fudbalske rubrike BBC Fil Meknalti pred svaku sezonu prognozira rasplet u Premijer ligi.

Prošle sezone se pokazao kao dobar prognozer, tačno je predvideo redosled prve tri ekipe i pogodio je dva od tri kluba koja su ispala iz elitnog ranga. Tada nije očekivao veliki pad Mančester Junajteda sa drugog na šesto mesto, a mislio je i da će umesto Noriča iz PL ispasti Brentford.

I ovog puta se čini da je njegov prognoza slična prošlosezonskoj. Veruje da će Mančester Siti odbraniti titulu ispred Liverpula.

„Mančester Siti je bio šampion Premijer lige u četiri od prethodnih pet sezona, očekujem da će se još jedna uzastopna borba sa Liverpulom završiti u korist Gvardiolinog tima. Pogotovo što bi Holand sad trebalo da pretvori u golove brojne šanse koje ovaj tim stvara“, smatra Fil Meknalti.

On veruje i da će se Totenhem i Čelsi ponovo naći u Top 4, ali da će zameniti mesta, da će ovog puta Konteov tim biti treći, a Tuhelov četvrti. To znači i da Arsenal i Mančester Junajted ponovo neće obezbediti plasman u Ligu šampiona. Odnosno da će Tobdžije ponovo biti na petom mestu, a Crveni đavoli na šestom.

„Nije realno očekivati čudo od Ten Haga. Najbolje što može da se desi Mančester Junajtedu je borba za Top 4 i neki kup. Kandidati za titulu? Nema šanse“, smatra urednik BBC.

Ono što sigurno ne raduje ljubitelje fudbala sa ovih prostora je prognoza da će Fulam predvođen prošle sezone rekordnim golgeterom Čempionšipa Aleksandrom Mitrovićem, „igrati samo jedno leto“, odnosno da će se vratiti u niži rang. Urednik BBC tamo vidi i ostala dva povratnika u Premijer ligu – Notingem Forest i Bornmut.

Ovo je komletna prognoza BBC:

Print screen BBC
Print screen BBC

Šta vi mislite?

 

Source: SportKlub

Leave a Reply