„Bila je privilegija trenirati najboljeg fudbalera na svetu“

You are currently viewing „Bila je privilegija trenirati najboljeg fudbalera na svetu“

Bivši trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino progovorio je saradnji sa Lionelom Mesijem tokom godinu dan provedenih u Gradu svetlosti.

Nekadašnji trener Totenhema dočekao je prošlog leta slavnog zemljaka u prestonici Francuske i mada oba Argentinca neće po lepom pamtiti zajedničku sezonu u istom klubu, Poketino kaže da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je dobio neočekivanu priliku da sarađuje sa Mesijem.

„Sećam se kad se iznenada pojavila mogućnost da nam se Mesi pridruži u Parizu, bilo je to prijatno iznenađenje. Sad mogu da kaže da sam radio sa Leom, video sam ga izbliza i bolje upoznao. Pre toga sam imao prilike da vidim i Maradonu izbliza i to mi kao Aegentincu mnogo znači. Sa Mesijem sam proveo godinu dana zajedno i mogu da kažem da sam kao trener imao sreće. Za sve nas koji volimo fudbal prilika da radimo sa najboljima je blagoslov“.

Poketino nema dilemu da je njegov zemljak i sa 35 godina najbolji na svetu. Ipak, nije propustio da pohvali i drugu dvojicu velikih asova Pari Sen Žermena.

„Nema sumnje da je Mesi najbolji igrač na svetu. Posle njega, Embape će biti pretendent na krunu. Tu je i Nejmar, koji je za mene takođe jedan od najboljih“.

Poketino (50) je trener PSŽ-a bio od januara 2021. do jula 2022. i u tom periodu je osvojio tri trofeja: Superkup Francuske (2021), Kup Francuske (2021) i prvenstvo Francuske (2022). Nije uspeo jedino u Ligi šampiona i zbog toga je morao da ode…

Source: SportKlub

Leave a Reply