„Bundesliga nije izazov? Uvek će postojati arogantni idioti“

You are currently viewing „Bundesliga nije izazov? Uvek će postojati arogantni idioti“

Prvi čovek Borusije Dortmund Hans Joakim Vacke govorio je o poređenju Bundeslige i Premijer lige…

Vacke je bez obzira na verbalni sukob sa čelnikom Bajerna Ulijem Henesom, pohvalio dolazak velikih igrača u Bundesligu, poput Sadija Manea:

„Sadio Mane je veoma dobar transfer za Bajern, čestitam im na tome, ali ne u ime Borusije, već samo kao predsednik nadzornog odbora nemačkog fudbala. Baš kao što je i dolazak Gecea u Frankfurt dobar za Bundesligu“, kazao je Hans Joakim Vacke.

Nemački novinari su ga pitali da prokomentariše izjavu nekadašnjeg fudbalera Liverpula Dina Sandersa koji je podrugljivo prokomentarisao odluku Sadija Manea da iz Liverpula pređe u Bajern, odnosno iz Premijer lige u Bundesligu:

„Prelazak u Bundesligu nije ni blizu izazova za Manea. Sešće u svoju fotelju, zapaliće cigaru, igraće za Bajern u trećoj brzini, davati golove, ali upropastiće najbolje dve godine svog fudbalskog života“, kazao je Din Sanders za engleske medije, a Vacke uzvratio:

„Uvek postoje neki arogantni idioti poput njega. Kao član odbora evropske klupske asocijacije ECA, znam da nemački fudbal i dalje ima dobru reputaciju. Uostalom, Englezi prošle sezone nisu osvojili nijedan od tri evropska kupa, iako bih bio veoma srećan da Jirgen Klop sa Liverpulom osvojio Ligi šampiona.“

Klop je bivši trener Borusije sa kojim je Vacke ostao u dobrim odnosima.

Podsećanja radi, Real Madrid je u finalu pobedio Klopov tim, Ajntraht Frankfurt je osvojio Ligu Evrope, a tim Rome je trijumfovao u prvoj sezoni Lige konferencije.

Source: SportKlub

Leave a Reply