Ćavi: Ubio nas je drugi gol, Real je svakako bio favorit

You are currently viewing Ćavi: Ubio nas je drugi gol, Real je svakako bio favorit

Trener Barselone Ćavi nije tražio opravdanje zbog ubedljivog poraza, ali je bio samokritičan.

Barselona je u kratkom periodu zabeležila tri uzastopne pobede nad Real Madridom (u Superkupu je bilo 3:1, u Primeri 2:1 i u Kupu kralja u prvom meču 1:0), ali je revanšu kupa doživela debakl pred svojim navijačima i završila takmičenje.

Katalonci su bili odlični sve do vodećeg gola Reala, a onda su se posle prvog pogotka Benzeme totalno raspali.

„U prvom poluvremenu bili smo veoma dobri. Trebalo je da zaustavimo njihov kontranapad kod prvog gola. A onda nas je ubio drugi njihov pogodak odmah posle poluvremena. Moramo da budemo samokritični i da nastavimo dalje“, rekao je Ćavi.

Barselona za revanš nije mogla da računa na četvoricu standardnih igrača Andreasa Kristensena, Frenkija De Jonga, Pedrija i Usmana Dembelea, ali Ćavi nije želeo da iskoristi njihov izostanak kao izgovor za rezultat:

„Zvučalo bi kao izgovor ako govorimo o povredama. Takmičili smo se veoma dobro u prvom meču i u prvom poluvremenu revanša. Osećam se ponosnim zbog toga. Već sam rekao da je Real Madrid bio favorit, oni su prvaci Evrope.“

Barselona će sad svu pažnju usmeriti isključivo ka La Ligi, gde su na vodećoj poziciji sa 12 bodova više od Reala i imaju odličnu priliku da osvoje prvu titulu posle četiri godine.

(Ćavi dobija žuti karton) Barcelona coach Xavi is shown a yellow card by referee Jose Luis Munuera Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid
REUTERS/Nacho Doce (Ćavi dobija žuti karton)


Source: SportKlub

Leave a Reply