Četiri igrača primorana da napuste reprezentaciju Nemačke nakon pozitivnog testa na COVID-19

You are currently viewing Četiri igrača primorana da napuste reprezentaciju Nemačke nakon pozitivnog testa na COVID-19

Nemački menadžer Hansi Flik bio je primoran da izvrši nekoliko promena u svom timu nakon što je centarbek Bajerna iz Minhena Niklas Sule bio pozitivan na COVID-19.

Igrači su krenuli ka sedištu reprezentacije kako bi se pripremili za predstojeće susrete sa Lihtenštajnom i Jermenijom, od kojih je prvi zakazan za četvrtak.

Sule je doleteo u nemačku bazu u Volfsburgu zajedno sa osmoricom svojih saigrača – od kojih su četvorica prinuđena da napuste tim i da se izoluju uprkos negativnim testovima, dok je drugom kvartetu dozvoljeno da ostane sa ostatkom ekipe za sada.

Prema DFB-u, trio Bajerna Džošua Kimih, Serž Gnabri i Džamal ​​Musijala pridružili su se Suleu u napuštanju kampa, kao i omladinac RB Salcburga Karim Adejemi. Oni koji su ostali su neimenovani, ali će se redovno testirati i udaljavat će se od ostatka grupe.

Iako je Sule dvostruko vakcinisan i asimptomatičan, nemački timski lekar nije potvrdio da li je doneta odluka da ostala četvorica budu u karantinu jer nisu vakcinisana.

Defanzivac Bajera iz Leverkuzena Džonatan Tah pozvan je u tim u ponedeljak, ali nije naveden razlog za njegovo kasno dodavanje. U utorak su dodani i par iz Volfsburga Ridl Baku i Maksimilijan Arnold i Kevin Voland iz Monaka.

Pozitivan test je takođe primorao da se u utorak otkaže jutarnji trening Nemačke.

„Broj slučajeva [COVID-19] je naglo porastao širom zemlje“, rekao je direktor tima Oliver Bierhoff. „Stoga ćemo nastaviti da sprovodimo mere higijene i ponašanja koje su na snazi za poslednju međunarodnu utakmicu godine, kako bismo da se što odgovornije nosimo sa trenutnom situacijom.

“Ova vest koja stiže tako brzo pred poslednja dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je veoma teška, kako za stručni štab, tako i za ceo tim, ali zdravlje i dobrobit su nam, naravno, prioritet. Nadam se da će se igrač koji je bio pozitivan uskoro oporaviti i da on ostaje asimptomatski.”

Nemačka je već rezervisala svoje mesto na Svetskom prvenstvu 2022. i zauzela prvo mesto u svojoj grupi, tako da ostanak bez određenog broja igrača prvog izbora neće biti previše problematičan za Flikovu ekipu.

Lihtenštajn će u četvrtak uveče u Volfsburškoj Folksvagen areni igrati pretposlednju kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo, za koju su Die Mannschaft veliki favoriti.

Oni će pauzu završiti odlaskom u Jermeniju, nad kojom je Nemačka početkom septembra obezbedila silovitu pobedu od 6:0.

Image Source

Leave a Reply