CR7: Vratiću se u Sporting, bez njih bih radio u Mekdonaldsu

You are currently viewing CR7: Vratiću se u Sporting, bez njih bih radio u Mekdonaldsu

Kristijano Ronaldo je dao obećanje prvom klubu u kome je započeo profesionalnu karijeru.

Poznata je priča o siromašnom portugalskom dečaku iz Madeire, koji je napustio školu kako bi ostvario san i postao profesionalni fudbaler. I to ne bilo kakav. Jedan od najboljih u istoriji fudbala.

Profesionalnu karijeru započeo je u sezoni 2002/03 u lisabonskom Sportingu i eto traje već 21 sezonu. Sledeća će mu biti 22.

Prvu i jedinu na domaćoj sceni odigrao je u zeleno-belom dresu lisabonskih Lavova, a onda redom šest u Mančester Junajtedu, devet u Real Madridu, četiri u Juventusu i poslednju opet u Mančester Junajtedu.

Danas ima 37 godina i bez obzira što se nalazi u odličnoj fizičkoj kondiciji sat polako otkucava kraj. Kad će on doći, još se ne zna, ali ono što se zna je ko će biti poslednji klub u njegovoj karijeri.

„Karijeru ću završiti u Sportingu. Moram da im se odužim bar još jednom sezonom. Skautirali su me dok niko nije video nešto posebno u meni, stvorili su me kao igrača i bez njih bih verovatno radio u Mekdonaldsu“, rekao je Kristijano Ronaldo.

Slavni Portugalac je u seniorskoj konkureniciji zvanično postigao 698 klupskih golova i još 117 za A reprezentaciju Portugala.

Source: SportKlub

Leave a Reply