„De Jong treba da tuži Barsu, a drugi igrači da ga podrže!“

You are currently viewing „De Jong treba da tuži Barsu, a drugi igrači da ga podrže!“

Kada je 2019. godine holandski vezista stigao u Barselonu iz redova Ajaksa, delovalo je da će biti centralni deo tima Katalonaca u narednoj deceniji. Međutim, u leto 2022. klub je praktično dogovorio njegov odlazak sa stadiona „Kamp Nou“, ali prepreku prelasku u Mančester Junajted predstavlja činjenica da Barsa duguje veliki novac 25-godišnjem fudbaleru.

Kako su preneli evropski mediji, Barselona, koje je upravo potrošila 90 miliona evra samo na obeštećenje pri dovođenju Roberta Levandovskog i Rafinje, nije De Jongu isplatila 17 miliona dolara.

To dugovanje je, prema pisanju medija, razlog zbog kojeg De Jong još nije na „Old Trafordu“.

„De Jong treba da preduzme pravne korake protiv Barselone i igrači treba da budu uz njega. Klub troši ogroman novac na nove fudbalere, dok ne plaća one koji su pod ugovorom. To je nemoralno i kršenje FIFPRO (globalni sindikat profesionalnih fudbalera) treba da se angažuje kako bi se ovo maltretiranje okončalo“, tvitovao je nekadašnji kapiten Mančester Junajteda i engleske reprezentacije Gari Nevil.

Tokom leta iz Barselone su dolazile oprečne izjave – Đoan Laporta je prvo rekao da nije tačno da klub želi da proda De Jonga, a trener Ćavi Ernandez je poručio da mu je FDJ jedan od najbitnijih igrača, ali da postoje i „ekonomski faktori“.

#blockquote_0

Source: SportKlub

Leave a Reply