Dogovor pao: 2020. otišao za 53, vraća se za 30 miliona

You are currently viewing Dogovor pao: 2020. otišao za 53, vraća se za 30 miliona

Nemački napadač Timo Verner vratiće se u ekipu RB Lajpciga, pošto je Čelsi dogovorio uslove sa tim nemačkim timom, prenose evropski mediji.

Pregovori su tekli „glatko“, a u pitanju neće biti pozajmica, već će 26-godišnji ofanzivac ponovo i službeno biti igrač ekipe iz Saksonije.

Biće ovo drugi staž u RB Lajpcigu, ekipi koju vodi Domeniko Tedesko, za nemačkog repreztativca. On je igrač ove ekipe bio od 2016. godine, kada je za 22 miliona evra stigao iz Štutgarta, pa sve do 2020. godine, kada je za 53 miliona otišao u Čelsi.

Sa „Plavcima“ je osvojio Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA svetsko klupsko prvenstvo, ali nije u potpunosti opravdao očekivanja na „Stamford Bridžu“.

U Lajpcig se vraća za obeštećenje od 30 miliona evra. Verner je u ugovoru sa Čelsijem imao stavku prema kojoj bi, da je dao određeni broj golova, imao otkupnu klauzulu u visini od 53 miliona evra. Međutim, Verner je za dve sezone u Londonu na 89 zvaničnih utakmica postigao ukupno 23 pogotka.

Britanski mediji navode da su ključni razlozi za Vernerov povratak u Bundesligu njegov nepovoljan odnos sa menadžerom Tomasom Tuhelom i želja da se dobrim igrama u Lajpcigu nametne selektoru Nemačke Hansiju Fliku i osigura mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je dosad 53 utakmice i postigao 24 gola.

Source: SportKlub

Leave a Reply