Džek Vilšir objavio kraj karijere

You are currently viewing Džek Vilšir objavio kraj karijere

Na odluku da završi karijeru uticale su i brojne povrede.

Bivši fudbaler Arsenala i engleski reprezentativac Džek Vilšir objavio je kraj igračke karijere.

„Bilo je to neverovatno putovanje ispunjeno sa toliko neverovatnih trenutaka. Sva iskustva koja sam doživeo tokom karijere za mene su privilegija“, napisao je 30-godišnji Vilšir na društvenim mrežama.

„Od dečaka koji šutira loptu u dvorištu do kapitena mog voljenog Arsenala i igranja za svoju zemlju na Svetskom prvenstvu. Živeo sam svoj san“, dodao je on.

Vilšir je odigrao je 197 utakmica za Arsenal sa kojim je osvojio dva trofeja u FA kupu. Kasnije je igrao za Vest Hem, Bolton, Bornmut i danskom Orhusu.

Sa 16 godina i 256 dana, Vilšir je bio najmladji Arsenalov debitant u Premijer ligi kada je ušao kao zamena protiv Blekburna septembra 2008. godine.

„Bilo je teško prihvatiti da mi je karijera izmicala u poslednje vreme iz razloga van moje kontrole, a pri tom sam osećao da još imam toliko toga da dam“, naveo je Vilšir.

„Međutim, pošto sam imao vremena da razmislim i razgovaram sa najbližima, shvatio sam da je sada pravo vreme. Uprkos teškim trenucima sa velikim ponosom gledam na svoju karijeru i na ono što sam postigao“, dodao je on.

Sa Engleskom je igrao na Svetskom prvenstvu 2014. i na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Upisao je 34 nastupa za nacionalni tim.

„Uživao sam u svakom trenutku svoje karijere. Sada je pravo vreme da zatvorim ovo poglavlje, ali još uvek imam toliko toga da dam fudbalu i uzbudjen sam zbog onoga što budućnost nosi“, napisao je Vilšir.

Source: SportKlub

Leave a Reply