Ferguson se posle 10 godina vratio u Junajted! Ronaldo ostaje?

You are currently viewing Ferguson se posle 10 godina vratio u Junajted! Ronaldo ostaje?

Legendarni menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson vratio se u klub posle 10 godina, ali u nešto drugačijoj ulozi.

Čuveni trener prihvatio je ponudu da postane član upravnog odbora kluba, nakon što ga je izvršni direktor ”crvenih đavola” Ričard Arnold pozvao u klupske prostorije po savet, objavio je Dejli Mejl.

Mediji prenose da je Arnold formirao petočlano savetodavno telo, sa zadatkom da mu pomaže u donošenju nekih važnih odluka, a 80-godišnji Aleks Ferguson prihvatio je ideju da postane deo tog projekta.

Ostatak klupskog tela čine još i proslavljeni čelnik kluba sa Ostrva Dejvid Gil, bivši kapiten Brajan Robson i aktuelni direktor Džon Murtok.”

Ferguson je već učestvovao u razgovorima sa Kristijanom Ronaldom, nakon što je Portugalac sa agentom došao u klub da objasni svima da je rešen da ode.

Čuveni stručnjak je 2008. godine ubedio svog igrača da ostane u klubu još jednu sezonu, pa bi uključivanje Fergusona u upravni odbor moglo da se ispostavi kao pametan potez Arnolda.

Legendarni Škot bio je glavni trener Mančester junajteda od 6. novembra 1986. do 19. maja 2013. godine i u tom periodu osvojio 38 trofeja. ”Crvene đavole” predvodio je na 1.500 utakmica u kojima je ostvario 895 pobeda, uz 338 remija i 267 poraza.

Source: SportskeNet

Leave a Reply