Foden: Holand sličan Agueru, ali moraće da se navikne na PL

You are currently viewing Foden: Holand sličan Agueru, ali moraće da se navikne na PL

Dvostruki najbolji mladi igrač Premijer lige Fil Foden od naredne sezone u ofanzivi Mančester Sitija za kolegu će imati gol-mašinu iz Norveške Erlinga Holanda. Tim povodom je 22-godišnjak iz Stokporta medijima objasnio svoj dosadašnji utisak o pojačanju iz Borusije Dortmund.

Holand je na kraju prošle sezone prešao u tim sa „Etihada“ i očekuje se da predvodi novu eru „Građana“ i zameni glavnog golgetera prošlog doba – Serhija Aguera.

Argentinac je u periodu između 2011. i 2021. godine postao najbolji strelac u istoriji Sitija sa 260 golova u svim takmičenjima.

„Erling seje strah pred golom protivnika. Svi znaju koliko on golova može da postigne, ali dolazi u potpuno novu ligu. Ovde je fudbal daleko brži i moguće je da će mu biti potrebno neko vreme da se navikne. Siguran sam da će biti nezaustavljiv kada pohvata konce“, izjavio je Fil Foden.

„Aguero je bio neverovatan, a Holand mu je sličan u smislu da može da zapreti golu protivnika na mnogo načina. Moramo da mu dajemo loptu na odgovarajućim pozicijama i biće veoma bitan igrač za naš tim naredne sezone. Sjajan je momak van terena, odličan dodatak timu. Veoma je skroman i duhovit, ali je i ambiciozan i željan trofeja“, kazao je reprezentativac Engleske.

Source: SportKlub

Leave a Reply