Galtije na promociji u PSŽ: Prepolovićemo tim

You are currently viewing Galtije na promociji u PSŽ: Prepolovićemo tim

Pari Sen Žermen predstavio je Kristofa Galtijea kao svog novog trenera. Francuski stručnjak je na konferenciji za medije otkrio kako će se nositi za superstarovima u ekipi, s obzirom da do sada nikada nije vodio neki veliki tim sa tako zvučnim imenima kao što su Leo Mesi, Nejmar, Kilijan Mbape, Serhio Ramos…

„Uprava kluba mi je obećala da imam odrešene ruke da sankcionišem svakog igrača ukoliko prekrši moja pravila i trenerske zamisli“, rekao je Galtije, pa potom prokomentarisao da či će zadržati Nejmara, koji je prethodnih meseci nagoveštavao da bi mogao da promeni sredinu.

„Koji trener na svetu ne bi želeo da ima njega u svom timu? Imam vrlo jasnu ideju šta bih želeo od njega. Želim da ostane sa nama“.

Novi trener Svetaca najavio je rastanak sa nekim igračima.

„Brojčanost u ekipi mora da se znatno smanji. Ne vidim poentu da gomilamo igrače, koji sede nezadovoljni jer ne igraju i stvaraju lošu atmosferu“.

Galtije je otkrio kako je došao na ovu poziciju.

„Sportski direktor Luis Kamposa sa kojim sam sarađivao u Lilu je bio odlučujući faktor. Potom je usledio i razgovor sa predsednikom Al-Kelaifijem koji me je naveo da prihvatim ovaj izazov. Pričao sam sa Kamposom koji mi je dozvolio da ubedim igrače da nam se pridruže i imam potpuno poverenje u njega. Moramo da radimo složno i ujedinjeno kako bismo usrećili ljude. Samostalno je jako teško, ali udruženi smo mnogo jači i možemo sve“.

Galtije je u dosadašnjoj karijeri kao trener radio u Lilu, Nici i Sent Etjenu. On je sa PSŽ potpisao ugovor do 2024. godine.

Source: SportKlub

Leave a Reply