Gareth Southgate otkriva da Engleska prati Conora Gallaghera ‘dugo vremena’

You are currently viewing Gareth Southgate otkriva da Engleska prati Conora Gallaghera ‘dugo vremena’

Geret Sautgejt je objasnio zašto je pozvao Konora Galagera u seniorski tim Engleske, otkrivajući da je “veoma impresioniran” početkom sezone veziste.

Mladić Čelsija je uživao u nizu obećavajućih pozajmica tokom prethodnih nekoliko sezona, ali je ovaj put sa Kristal Palasom prešao na drugi nivo.

Galager već ima četiri gola u sezonu, a takođe je upisao i par asistencija. Njegovi nedavni nastupi bili su čak i dovoljni da mu donesu nominaciju za igrača meseca Premijer lige za oktobar.

Stvari su postale još bolje za Galagera tokom nedelje kada je dobio svoju prvu prozivku u Engleskoj nakon što su Džek Griliš, Džordan Henderson i Rahim Sterling bili primorani da se povuku iz početnog tima.

Govoreći pre poslednjeg meča svoje ekipe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv San Marina u ponedeljak, Sautgejt je otkrio svoje razmišljanje iza ove odluke.

Veoma smo impresionirani njim. Pratili smo Konora dosta dugo; njegove pozajmice u Čarltonu, Svonsiju, Vest Bromu i sada u Kristal Palasu.”

„Na svakoj pozajmici je radio izuzetno dobro i odlično je počeo sezonu sa Palasom. Razgovarali smo o njemu kada smo imenovali prvobitni tim kao o nekome na koga želimo da pazimo.”

Gareth Southgate

S obzirom na to da Englezi nemaju dovoljno brojki, postoje dobre šanse da bi Galager mogao da završi dobar početak sezone sa prvim seniorskim mečom u ponedeljak uveče. Engleskoj je potreban remi protiv San Marina – najniže rangirane FIFA nacije na svetu – da bi obezbedila napredovanje na Svetsko prvenstvo sledeće godine.

Leave a Reply