Juventus razmatra januarsku ponudu za Aksela Vitsela iz Dortmunda

You are currently viewing Juventus razmatra januarsku ponudu za Aksela Vitsela iz Dortmunda

Juventus prati vezistu Borusije Dortmund Aksela Vitsela.

Sada kada ima 32 godine, Vitselov trenutni ugovor ističe na kraju sezone, a izveštaji su oprečni oko verovatnoće da će mu Dortmund ponuditi nove uslove.

On je i dalje ključni igrač za tim, pošto je ove sezone započeo osam od deset utakmica Dortmunda u Bundesligi, ali Vitsel je takođe jedan od igraci koji najviše zarađuju i mogao bi da bude prodan da bi oslobodio prostor u budžetu.

Tu nastupa Juventus. Kao što je napomenuo Bild, italijanska ekipa je bila željna Vitsela tokom leta, ali je povučena zbog problema sa povredom Dortmunda u sredini terena, ali su spremni da se vrate za Belgijanca u narednim nedeljama.

Nejasno je da li će im se ostvariti želja. Kriza sa povredama u Dortmundu se nije baš popustila jer su i Emre Can i Mahmoud Dahoud van terena, što ostavlja Vitsel-a kao jedinog defanzivnog veznog igrača u klubu.

Šanse da on ode u januaru su male ako se ni Can ni Dahoud ne oporave na vreme, ali Dortmund je svestan da će ovo biti njihova poslednja prilika da donesu nešto novca za Vitsela pre nego što mu istekne ugovor, a Juventus ipak pokuša da ga besplatno potpiše.

U Torinu, Masimilijano Alegri nije bio impresioniran odbranom svoje ekipe u veznom redu. Manuel Lokateli, Adrijen Rabio i Artur su centralni vezni, ali sva trojica su malo više fokusirana na napad.

S obzirom na njihovu sklonost ka besplatnom transferu, Juventus veoma pažljivo prati Vitsela, ali se navodi da je Alegri toliko zabrinut zbog borbi svoje ekipe da se zalaže za januarski dogovor.

Juventus se nalazi na desetom mestu na tabeli Serije A, sa 16 bodova zaostatka za vodećim dvojcem Napolijem i Milanom posle samo 11 utakmica.

Image Source

Leave a Reply