Juventus želi da pusti De Lihta, ali…

You are currently viewing Juventus želi da pusti De Lihta, ali…

Matijs de Liht posle tri godine napusti Juventus i pređe u klub gde bi mogao više da napreduje.

Holanđanin je pre tri godine stigao u italijanski klub iz Ajaksa, u kome je briljirao zbog čega mu se predviđala sjajna karijera. Ne može se reći da je on u Juventusu bio katastrofalan, ali ne može se reći ni da je napredovao i dostigao očekivani nivo.

Treba uzeti u obzir i situaciju u kojoj se klub iz Torina nalazi, što nije baš pogodna atmosfera za razvijanje mladog igrača jer mu se niko nije posvetio, a očekivanja su velika.

Zbog toga on želi da iskoristi interesovanje Čelsija koje trenutno postoji za njega i karijeru nastavi u Engleskoj. Međutim, problem je u obeštećenju – Juventus traži 120.000.000 evra, dok je londonski klub spreman da plati 70.000.000 evra plus bi dao Tima Vernera, ali problem je što Italijanima takav transfer ne odgovara. Pitanje je da li će uspeti da pronađu kompromis, ali jedno je sigurno De Liht više ne želi da bude u Juventusu.

„Nemoguće je zadržati onog koji želi da ode, ali je prvo potrebno da sve tri strane za pregovaračkim stolom budu zadovoljne dogovorom“, rekao je generalni direktor Juvea Mauricio Arivabene.

Prelazni rok zvanično počinje sutra, tako da će se više znati u narednih par dana. Svakako sve tri strane bi morale da nađu rešenje, jer nezadovoljan igrač ne treba nijednom klubu.

Source: SportKlub

Leave a Reply