Kako su španski mediji ispratili Jovićev transfer, ima li nade u povratak?

You are currently viewing Kako su španski mediji ispratili Jovićev transfer, ima li nade u povratak?

Luka Jović je prošlost Real Madrida. 

U Madridu su ga ispratili uz podsećanje na prethodne tri godine i na to da nije ispunio očekivanja, mada se u drugi plan stavlja činjenica da nikako nije dobijao šansu u kontinuitetu. 

“Marka” piše o sporazumu po kome praktično Jović odlazi bez obeštećenja, iako je plaćen 60 miliona evra, a Real zadržava pravo na polovinu od sledeće prodaje. Ovde se postavlja pitanje zbog čega bi ga Fiorentina prodavala, čak i da eksplodira, kada će tu zaradu deliti sa Madriđanima.

Uz to list konstatuje da je ovo brzi način Reala da spasi deo novca, jer je Jović imao ugovor još dve sezone, a sada prelaskom u “Viole” ta obaveza prelazi na Italiane. I on će izgubiti novac, ukupno pet miliona za dve godine, odnosno igraće za duplo manje novca nego u Realu, ali će igrati, za razliku od sedenja na klupu. Ako, posle 2024. produži ugovor, onda će mu plata biti opet pet miliona.

List navodi da je za dve i po godine u Realu (jedno proleće je proveo na pozajmici u Ajntrahtu) Jović odigrao samo 1566 minuta i dao tri gola. 

Inače, u Španiji su otkrili da postoji i opcija da Real vrati Jovića, kao što je bio slučaj svojevremeno sa Moratom, ali i još nekim igračimna, pa je sve u Lukinim rukama. Za njega je najvažnije bilo da dobije garancije da će igrati u godini Mundijala. 

Real inače i u novu sezonu ulazi kao favorit za odbranu titule, kvota od 2.06 odražava pravu razliku između njih i Barselone koja je na 2.39. Sve to i mnogo toga još možete pogledati na AdmiralBet gde su već izbacili kvote za veliki broj igara vezanih za Primeru. Španski šampionat počinje dve nedelje ranije nego obično, već 12. avgusta.

Source: SportskeNet

Leave a Reply