Klop o Trentu: Za mene je izbor lak, on je izuzetan igrač

You are currently viewing Klop o Trentu: Za mene je izbor lak, on je izuzetan igrač

Veliki deo konferencije za medije Jirgena Klopa pred nastavak takmičenja u Premijer ligi i duel njegovog tima sa Brajtonom bio je posvećen Trentu Aleksanderu-Arnoldu koji nije igrao za reprezentaciju Engleske u poslednjem meču Lige nacija.

Očekivano, veliki broj pitanja odnosio se na poslednju seriju kritika koja je stigla na račun igrača Liverpula. Takođe očekivano, Jirgen Klop je stao u njegovu odbranu.

„Da li zaista želite da otvorimo tu temu? Zaista iskreno pitam. Vi ste engleski novinar i ne bi trebalo da raspravljamo o sastavu tima dok tim za Mundijal ne bude određen. A jedan od razloga je taj što vi pravite naslovne strane od ovakvih stvari.

To je i jedan od razloga zašto tim ne može normalno da se priprema. Iskreno, i zbog toga što pravite bombastične naslove od svega. Možda to pomaže Nemačkoj, ali Engleskoj očigledno ne pomaže. I ne znam zašto to radimo.

Trener izabere igrača. Ili ga ne izabere. Ja bih odlučio drugačije, ali to nije na meni svakako. Ako želite da raspravljamo o tome, imam mnogo stvari koje mogu da vam kažem. Mi ovde nemamo problem jer ga ja vidim na sasvim drugačiji način“, počeo je Klop.

„Mnogo je raznih priča. Ljudi kažu da on nije dobar defanzivac. To jednostavno nije istina. On je dobar defanzivac. Nekada ne igra dobro u odbrani, ali to je nešto na čemu radimo“, rekao je Klop.

„Uvek će prihvatiti odluku menadžera jer izuzetno dobro razume fubdal. On je izuzetno pametan momak. Kao igrač ne možete da uradite više od toga da ponudite sve što imate i znate. U fudbalu jedan čovek odlučuje da li je to dovoljno dobro ili nije i to je trener. Ovde očigledno češće misle da nije dovoljno. Za mene, on je igrač svetske klase“, dodao je Klop.

„Za mene je izbor lak. Koji god tim da vodim, njega bih doveo u taj tim jer je izuzetan. Da li je uvek i u svakom momentu izuzetan? Ne. Ostalo je posao Gereta Sautgejta, on je taj koji sastavlja tim. Engleska ima sreću da ima mnogo veoma talentovanih igrča na sličnim pozicijama i nije lako uklopiti ih sve u jedan tim.

U ovom slučaju, Ris Džejms i Trent mogu da funkcionišu zajedno ako se igra sa trojicom pozadi. Bilo bi i veoma interesantno da se vidi kako bi menjali i dopunjavali pozicije tokom meča.

Jedino što mogu da kažem je da ja to sve vidim malo drugačije, ali to ne znači da sam u pravu ili da nisam“, zaključio je Klop.

 

Source: SportKlub

Leave a Reply