Koliko će Di Marija i Pogba „poboljšati“ Vlahovića?

You are currently viewing Koliko će Di Marija i Pogba „poboljšati“ Vlahovića?

Srpski napadač Dušan Vlahović mnogo očekuje od naredne sezone, prve u kojoj će od prvog do poslednjeg dana nosti dres torinske “Stare dame”.

Crno-beli su u fazi delimičnog renoviranja ekipe, a najznačajniji potpisi su već obavljeni – trofejni klub su pojačali Pol Pogba i Anhel Di Marija. Obojica su u Juventus stigli kao slobodni igrači.

Italijanski mediji, ipak, navode da će trener Masimilijano Alegri i Vlahović sledeće sezone biti kamen temeljac Juventusa. Srbin je, napominju, sjajna januarska kupovina koji mora da potvrdi i potencijalno poboljša performanske nakon velikog dolaska u Torino i nekih kasnijih problema.

Kako bi pomogao srpskom napadaču, Juventus je umesto Paula Dibale angažovanje njegovog starijeg sunarodnika Anhela Di Mariju i Pogbu, koji se posle šest godina u Mančester Junajtedu vratio među crno-bele.

„Di Marija je šampion koji je osvojio sve i postigao mnogo golova. Srećan sam što ću igrati sa njim i pokušaću da dam sve od sebe i učinim više nego prošle godine. Trener će da kaže šta očekuje od mene, a ja se stavljam na raspolaganje ekipi. Dolaskom Pogbe i Di Marije nešto će se promeniti. Srećan sam što ću sa njima da delim svlačionicu. Želimo da budemo bolji nego prošle sezone,“ rekao je Vlahović, koji je prošle zime iz Fiorentine došao u Torino i u drugom delu sezone postigao sedam golova u Seriji A.

Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Naravno, mnogo bolje rezultate i osvajanje trofeja očekuje i Masimilijano Alegri.

„Prošle sezone čak nismo ni osvojili trofej. Pobeđivati ​​nikad nije lako i moramo da učinimo sve da osvojimo prvenstvo. Prva tri meseca će biti važna. Pogba i Di Marija su važni igrači koji podižu tehnički nivo ekipe i skidaju odgovornost sa nekih igrača. Srećni smo što su sa nama. Pogba je stigao na pravi način, sa odlučnošću i željom. Poslednjih godina nije igrao na svom nivou, sada se vratio kući i može da nam pomogne. Pol ima fizički nivo i kvalitet koji može da nam pomogne,“ istakao je Alegri i dodao:

„Svima je ove sezone cilj da osvojimo Skudeto, a ako nešto dobro uradimo u Evropi… To je dobrodošlo, nakon četvrtog mesta prošle sezone, prvo moramo dobro da startujemo i osvojimo bodove, ipak će to biti čudno prvenstvo.“

Source: SportKlub

Leave a Reply