Koliko košta gol u Premijer ligi?

You are currently viewing Koliko košta gol u Premijer ligi?

I dok se o ukusima ne diskutuje, jasno je da je Premijer liga Engleske u ovom trenutku najmoćniji i najuticajniji nacionalni šampionat, stoga i finansijski najjači.

Koliko je potrebno novca ekipama iz Premijer lige da postignu gol?

Pojavila se jedna interesantna statistika iz sezone 2020-21 u kojoj je izračunato koliko je novca potrebno da bi  sepostigao pogodak, uključujući plaćeno obeštećenje za igrače i njihove plate.

Ubedljivo najskuplji gol je onaj koji je postizao Čelsi (završio 4. u PL), svaki je “plaćen” 8.550.000 evra, dok se na drugom mestu našao Fulam (6.310.000) koji je potrošio mnogo novca u letnjem prelaznom roku pred početak sezone i ispao iz elite.

Prate ga još i tadašnji šampion Mančester siti, zatim Arsenal kojem je izmakla Evrope, te Liverpul i Mančester junajted koji su završili na trećoj, odnosno drugoj poziciji.

U ovom segmentu, najbolje prošao Lids junajted koji je plaćao 2.360.000 funti po golu i stigao do devete pozicije bez bojazni od ispadanja.

“Nikada nisam video vreću novca kako daje gol”, reči su legendarnog Johana Krojfa, ali izgleda da su se vremena promenila…

Source: SportskeNet

Leave a Reply