Kristijano Ronaldo i Megvajer najčešće vređani na Tviteru

You are currently viewing Kristijano Ronaldo i Megvajer najčešće vređani na Tviteru

Analiza u Engleskoj pokazala je da su jedan od najboljih fudbalera na svetu Kristijano Ronaldo i kapiten Mančester Junajteda Hari Megvajer u prethodnom periodu bili najčešće mete na Tviteru od svih fudbalera u Premijer ligi.

Kako prenosi BBC, Kancelarija za komunikacije, poznatija kao „Ofcom“, analizirala je 2,3 miliona tvitova u prvoj polovini prošle sezone i konstatovala da je među njima bilo skoro 60.000 uvredljivih objava.

Polovina tih uvredljivih objava bila je usmerena na samo 12 fudbalera – od kojih su osam igrači Mančester Junajteda!

Prva dva mesta ubedljivo drže Kristijano Ronaldo i Hari Megvajer. Slede njihovi saigrači Markus Rašford i  Bruno Fernandeš, peti je golgeter Totenhema Hari Kejn…

Izveštaj je identifikovao dva vrhunca u učestalosti uvredljivih tvitova. Prvi se dogodio na dan kada se slavni Portugalac vratio u Mančester junajted 27. avgusta prošle godine, generišući tri puta više tvitova nego bilo kog drugog dana (188.769), od kojih je 3.961 bilo uvredljivo. Sa 2,3%, to je neznatno niže od dnevnog proseka.

Obim postova se uglavnom može objasniti zbog Ronaldovih 98,4 miliona pratilaca. Na današnji dan portugalski napadač se pominje u 90 odsto svih tvitova namenjenih fudbalerima Premijer lige i 97 odsto uvredljivih tvitova.

Drugi vrhunac je bio 7. novembra 2021. kada je Megvajer tvitovao izvinjenje posle poraza Mančester Junajteda na Old Trafordu od gradskog rivala Sitija 0:2.

„Zloupotrebe na društvenim mrežama nemaju mesta u sportu, kao ni u širem društvu, a za borbu protiv toga potreban je timski napor“, rekao je Kevin Bakhurst, direktor grupe „Ofcom“ za emitovanje i onlajn sadržaj uz komentar da „ovi nalazi bacaju svetlo na mračnu stranu prelepe zabave.“

Source: SportKlub

Leave a Reply