Kuman: Šta su očekivali, kada su mi uzeli Mesija

You are currently viewing Kuman: Šta su očekivali, kada su mi uzeli Mesija

Ronald Kuman, bivši trener Barcelone i uskoro selektor Holandije, govorio je o svom poslednjem angažmanu u slavnom španskom klubu.

U 67 utakmica, Holanđanin je imao 39 pobeda, 12 remija i čak 16 poraza, a u vreme njegovog mandata Barselona je doživela neke od najtežih poraza na evropskoj sceni. Na kraju je otpušten, a na njegovo mesto je došao Ćavi.

Bilo je zapravo olakšanje kada sam dobio otkaz. Pa uzeli su mi Mesija, bio je to jako težak udarac. Osim toga, predsednik Laporta je napravio grešku. Možeš da sumnjaš u svog trenera, ali nemoj to javno da govoriš. Imao sam stvarno težak mandat. Kada sam došao, nije bilo uopšte predsednika, a onda je došao Laporta koji sumnja u mene“, istakao je Kuman.

Holanđanin je kritikovan i što je odstupio od Barseloninog stila igre, čuvene „tika-take“.

Ja sam uvek za dominantan fudbal. Ako igraš sa tri štopera i pet u odbrani, ne možeš da kažeš da je to defanzivan fudbal. Pa mi smo u tom sistemu odigrali najbolje utakmice u poslednjih nekoliko godina. Najbolji primer je finale Kupa Kralja protiv Atletik Bilbaa. Barselona živi u prošlosti sa 4-3-3 formacijom i tom „tika-takom“. Fudbal je postao brži, fizički zahtevniji. Ne možeš da živiš u prošlosti“, rekao je Kuman.

Zanimljiov je bilo mišljenje Holanđanina o eventualnom dolasku Levandovskog.

Levandovski je fantastičan igrač, strelac, ali u tim godinama. Sumnjam da za njega treba izdvojiti 50, 60 miliona evra. Može on da ima dve dobre godine, ali ja ga ne bih dovodio“, zaključio je Kuman.

 

 

Source: SportKlub

Leave a Reply