Lajpcig je nepoželjan u Nemačkoj!

You are currently viewing Lajpcig je nepoželjan u Nemačkoj!

Fudbalski klub Teutonija Otensen koji nastupa u četvrtom rangu nemačkog fudbala ima problem sa organizacijom utakmice Kupa protiv RB Lajpciga.

Naime, kako njihov stadion ne ispunjava uslove za održavanje utakmice protiv aktuelnog osvajača Kupa, oni moraju da pronađu novo rešenje, a tim povodom javili su se susednom Sent Pauliju sa željom da igraju na “Milerntoru” od 25.000 mesta.

Međutim, prvi čovek Sent Paulija dao im je negativan odgovor, a kao razlog naveo je samo postojanje i poslovanje Lajpciga s čijom se on filozofijom ne slaže prevashodno zbog vlasništva kompanije Red bul. Slična situacija dogodila se i pred finale prošlosezonskog Kupa kada su iz redova drugog finaliste Frajburga poručili nemačkom Savezu da ne žele da se njihov grb nalazi pored Lajpcigovog u bilo kojoj promociji događaja.

Podsećamo, Lajpcig je jedan od klubova koji je u vlasništvu kompanije energeskih pića Red bul čiji je prvi čovek Ditrih Matešić. Red bul se odavno etablirao u sportu, prevashodno u onim ekstremnim, te automobilizmu gde su veoma uspešni, a potom i u fudbalu. Konkretno, u svetu fudbala sa prefiksom svog imena poseduju Lajpcig, Salcburg, Njujork, Bragantino, Ganu i Brazil.

Source: SportskeNet

Leave a Reply