Lampard: Egoisti mogu da unište bilo koji tim

You are currently viewing Lampard: Egoisti mogu da unište bilo koji tim

Menadžer Evertona Frenk Lampard izjavio je da je bilo potrebno da makar kratkoročno promeni pristup po dolasku u Everton, kako bi Karamele izbegle ispadanje u Čempionšip i imale šansu da grade budućnost iz povoljne pozicije.

„Prošlo je pet meseci od mog dolaska u klub, njegovo stanje u tom trenutku je bilo obeshrabrujuće. Na zimu nisam tome pridavao dovoljno na značaju, uprkos tome što sam osetio da nešto nije u redu – samo sam se usredsredio na ekipu. Morao sam da korigujem svoj pristup jer nismo imali prava na grešku. Bilo je potrebno vratiti samopouzdanje igračima i učiniti da osete šta klub znači navijačima – pokušali smo da stvorimo vezu“, kaže legendarni fudbaler Čelsija, sada menadžer Karamela.

Lampard je nasledio Rafu Beniteza, ali su problemi unutar kluba bili mnogo ozbilniji – Everton u trenutku angažovanja aktuelnog menadžera nije imao sportskog direktora i šefa skautinga. Prva pozicija je popunjena dolaskom Kevina Telvela krajem zime i bivši vezista veruje da bi upravo njihova međusobna saradnja mogla da pomogne timu sa Gudison parka na duže staze.

„Promenili smo određene stvari vezane za analize mečeva i medicinsko osoblje. Bilo je neophodno da u klub dovedemo nove stručne ljude. To je Kevinovo područje rada, moj posao je sve ono što se odvija na terenu. Potrebno je dosta ponoljšanja ukoliko želimo bolju selekciju igrača za dovođenje u akademiju, to se ne sme požurivati. Telvelova stručnost nam je bila potrebna jer ja kao menadžer nisam u mogućnosti da skautiram gomilu igrača – moramo da sarađujemo“, rekao je 44-godišnjak.

Dan Istitene, Getty Images

Everton je u aktuelnom prelaznom roku napustio najbolji fudbaler iz prethodne sezone Rišarlison – Brazilac je pojačao Totenhem, a Karamelama je pripalo 50 miliona funti. Lampard je naglasio važnost karaktera i polivalentnosti potencijalnih pojačanja, kao i to da neće biti lako pronaći zamenu za novog fudbalera Pevaca.

„Važno mi je da sam uključen u transfere. Imam razumevanja za skaute i vlasnika koji obezbeđuje sredstva, ali imam svoja uverenja o tome šta je neophodno timu da postane bolji. Želimo pretežno mlađe igrače i dobre osobe – egoisti mogu da unište bilo koji tim. Naše novo pojačanje Džejms Tarkovski je izuzetan lider i veliki profesionalac – karakter je veoma bitan. Rišarlison je igrao na svim pozicijama u napadu prošle sezone, idealno bi bilo da njegova zamena može isto to da uradi. Ipak, vrhunski igrači su sa razlogom skupi“, zaključuje Lampard.

Source: SportKlub

Leave a Reply