Laporta „blista“: Da li se Barselona zaista oporavlja?

You are currently viewing Laporta „blista“: Da li se Barselona zaista oporavlja?

Barselona je tokom prethodnih sezona doživela istinski finansijski krah, ali uprava kluba na čelu sa predsednikom Đoanom Laportom iskazuje optimizam. Laporta poručuje da je rukovodstvo uradilo veliki posao i da će za budućnost ovog svetskog fudbalskog velikana ključ biti naredna sezona.

Tim Ćavija Ernandeza je tokom priprema za novu sezonu pobedio Inter Majami, Real Madrid i remizirao sa Juventusom, a očekuju ga dueli sa Red Bul Salcburgom i UNAM Pumasom.

„Ova sezona nam je ključna. Zbog ove sezone smo unapredili tim, radili na finansijama, razvili novu strategiju – želimo da Barselona bude primer svima u svetu fudbla. Trenutno se krećemo u pravom smeru i znamo šta treba da radimo. Sigurno ćemo se vratiti na sam vrh svetskog fudbala jer smo tu bili i tokom mog prvog mandata na čelu kluba. Nastojimo da ponovo budemo na istom mestu. Oporavljamo se finansijski, prethodne godine smo veoma vredno radili na rešavanju tog problema“, kaže Đoan Laporta za Goal.com.

„Naš sportski sektor je veoma dobro radio tokom leta i doveli smo odlična pojačanja. Drago mi je zbog toga, sada čekamo rezultate našeg dobro obavljenog posla. Želimo da poboljšamo brend Barselone. Turneja po SAD je bila veliki uspeh – profitirali smo u pogledu ekonomije, repoznatljivosti, popularnosti. Želimo da budemo ‘jaki’ u SAD, da imamo kancelariju u Njujorku i možda na još jednom mestu. Demonstriramo način igre koji će biti poznat svima na svetu“, objašnjava predsednik Barselone.

Nova sezona Primere startuje 13. avgusta, a rival crveno-plavima će u prvom kolu na stadionu „Kamp nou“ biti Rajo Valjekano.

Source: SportKlub

Leave a Reply