Laporta: “Imamo moralni dug prema Mesiju!”

You are currently viewing Laporta: “Imamo moralni dug prema Mesiju!”

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Djoan Laporta još jednom je izjavio da bi voleo da vidi Argentinca Lionela Mesija kako završava karijeru u dresu tog kluba.

Nakon što su neki španski mediji ove nedelje objavili da je trener Barselone Ćavi zatražio od uprave kluba da prouči mogućnost da se Argentinac vrati, Laporta je u četvrtak u Njujorku pojasnio da je to samo želja za koju bi voleo da se obistini.

On je dodao da “nikakva diskusija u tom smislu nije pokrenuta”.

“Mesijevo vreme u Barsi se nije završilo onako kako smo želeli“, objasnio je Laporta, posebno misleći na “ekonomske razloge” koji su doveli do njegovog odlaska u Pari Sen Žermen posle 16 godina provedenih u Španiji.

“Mislim da Barsa ima moralni dug prema Mesiju. Voleli bismo da karijeru završi u dresu Barselone i da dobija aplauze na svim terenima. Nadamo se da ćemo tu želju pretvoriti u stvarnost“, rekao je on.

Lionel Mesi, koji se pridružio PSŽ-u pre godinu dana nakon što je u suzama napustio Barselonu, imao je komplikovanu prvu sezonu u Parizu sa samo 11 datih golova na 34 utakmice što je daleko od njegovih uobičajenih standarda.

Mesiju je ostala još jedna godina ugovora, ali i opcija da u Parizu ostane i dodatnih 12 meseci.

Source: SportskeNet

Leave a Reply