Levandovski: Bajernu ne treba tipična devetka

You are currently viewing Levandovski: Bajernu ne treba tipična devetka

Novi fudbaler Barselone Robert Levandovski smatra da njegovom doskorašnjem klubu Bajernu nije neophodan novi napadač, jer već u svom sastavu ima veliki broj talentovanih ofanzivaca.

arselona je za Levandovskog Bajernu platila oko 50 miliona evra, a 33-godišnjak se obavezao na vernost do 2026. godine. Igrač koji je od finiša sezone priželjkivao odlazak sa Alijanc arene smatra da će se Bavarci relativno lako izboriti sa njegovim odlaskom, uprkos činjenici da su ostali bez igrača koji je na 375 mečeva za klub postigao 344 gola i zabeležio 72 asistencije.

„Mislim da Bajern ima toliko talentovanih ofanzivno orijentisanih fudbalra da im ne treba pravi centarfor. Njihov napad je neverovatan, mogu da budu efikasni i ako ne dovedu direktnu zamenu za mene“, rekao je Levandovski.

Nemački velikan je tokom letnjeg prelaznog roka već doveo Sadioa Manea iz Liverpula koji će sigurno zauzeti jednu od ofanizvnih pozicija u sastavu Juliana Nagelsmana, ali Levandovski smatra da će drugi igrači preuzeti golgetersku odgovornost na sebe i nadomestiti njegov odlazak.

„Mogu da me zamene Kingsli Koman, Liroj Sane, Tomas Miler i Džamal Musijala – igrači kojima date odgovorost da postižu golove mogu da napreduju i popune tu prazninu“, zaključio je poljski fudbaler.

Bajern se trenutno nalazi na predsezonskoj turneji u SAD, a naredni meč igra u četvrtak u 1.30 sa ekipom Di-Si Junajteda u Vašingtonu.

Source: SportKlub

Leave a Reply