Levandovski: Godine nisu važne, još mogu na vrhunskom nivou 

You are currently viewing Levandovski: Godine nisu važne, još mogu na vrhunskom nivou 

Levandovski je pre dve nedelje potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 50 miliona evra.

Fudbaler Barselone Robert Levandovski rekao je da je i dalje “gladan uspeha i da može da igra dobro uprkos tome što ima 33 godine”. Levandovski je na stadionu Kamp Nou predstavljen pred oko 60.000 navijača Barselone. 

„Prvo ću doručkovati, da ne budem više gladan, a onda idem na trening“, rekao je Levandovski kada je upitan šta ga motiviše svakoga dana. 

„Naravno, meni je lakše jer radim ono što volim. Posle svih ovih godina i dalje imam isto osećaj i dalje želim da postignem više… Sve dok ne osećam bol dok se budim i sve dok osećam ovu glad, to znači da i dalje mogu da igram fudbal na vrunskom nivou“, rekao je Levandovski. 

Levandovski je posle osam godina u Bajernu iz Mihena ovog leta prešao u Barselonu kao jedan od najboljih napadača sveta. On je u prethodnih sedam sezona bio najbolji strelac Bundeslige. On će 21. avgusta napuniti 34 godine. 

„Godine nisu važne. Moje telo ne oseća da imam 33, skoro 34 godine pošto znam da mogu da igram još nekoliko godina na vrhunskom nivou. Osećam se bolje nego što sam se osećao kao 29-godišnjak“, naveo je poljski reprezentativac. 

Navijači Barselone su prvi put imali priliku da ga vide uživo, pošto se po potpisivanju ugovora odmah priključio ekipi na predsezonskoj turneji po SAD. 

Barselona je morala da proda deo svojih televizijskih prava i deo sopstvene produkcije kako bi prikupila novac za kupovinu Levandovskog, Žula Kundea i Rafinje. 

Levandovski je rekao da ga izazovi motivišu, uključujući i duele protiv velikog rivala Real Madrida, šampiona Španije i Evrope. 

On se nada da će, ne samo golovima nego i iskustvom pomoći mladim i talentovanim saigračima, kao što su Pedri Gonzales, Ansu Fati i Gavi Paes. 

„Znam da imamo mnogo mladih igrača sa ogromnim potencijalnom i talentom. Mešavina iskustva i mladosti je takođe važna. Mogu mnogo da im kažem i objasnim, pošto sam mnogo video u mom fudbalskom životu“, naveo je Levandovski. 

Source: SportKlub

Leave a Reply