Mančester Junajted je odbio Antonija Kontea neprihvatljivim zahtevima

You are currently viewing Mančester Junajted je odbio Antonija Kontea neprihvatljivim zahtevima

Veruje se da je Mančester junajted odbio Antoniju Konteu zbog ogromnih zahteva Italijana za transfer budžeta od 250 miliona funti.

Konte je bio u velikoj meri povezan sa prelaskom na Old Traford prošlog meseca kada se sadašnji menadžer Ole Gunar Solskjer borio da sačuva svoj posao, pre nego što je na kraju prešao u Totenhem.

Solskjaer je dobio podršku iz uprava Junajteda nakon poraza kod kuće od Liverpula rezultatom 5-0 i ostaće na čelu za sada, uprkos lošim igrama protiv Atalante i Mančester sitija u utakmicama koje su zacrtale da preokrenu stvari.

Sport Memoirs je u oktobru otkrio da je Konte, koji je u to vreme bio bez posla nakon što je letos napustio Inter, bio zainteresovan za razgovore sa Junajtedom i da je bio spreman da sasluša ponudu Junajteda. Bilo je, međutim, i skepticizma sa obe strane oko toga da li bi to bilo ispravno.

Na kraju, Junajted je odlučio da ne ide dalje i ostao je sa Solskjaerom, koji je i dalje pod velikim pritiskom. Konte je, u međuvremenu, prihvatio ponudu Sparsa ubrzo nakon toga, a Nuno Espirito Santo je otpustio klub iz severnog Londona posle poraza od Solskjaerovog Junajteda sa 3:0.

Jedan od faktora koji stoje iza Junajtedovog nedostatka formalnog pristupa Konteu je izašao na videlo. Miror izveštava da je italijanski trener očekivao da će dobiti podršku za transfer budžeta od 250 miliona funti u naredna dva prelazna roka u januaru i letu 2022.

Konte je ranije potrošio mnogo u bivšim klubovima Čelsiju i Interu kako bi izgradio tim sposoban da igra u svom preferiranom taktičkom sistemu.

Rečeno je da su zvaničnici Junajteda smatrali da je cifra od 250 miliona funti „neprihvatljiva“.

Junajted je potrošio dosta poslednjih sezona na formiranje tima za koje bi se mnogi složili da već nije daleko od ozbiljnih izazova za velike trofeje, sa oko 140 miliona funti uloženih samo u Džejdona Sanča, Rafaela Varana i Kristijana Ronalda koji su dosli u ovu sezonu.

Image Source

Leave a Reply