„Mane će u Bajernu upropastiti najbolje godine u karijeri“

You are currently viewing „Mane će u Bajernu upropastiti najbolje godine u karijeri“

Sadio Mane je posle šest godina provedenih u Liverpulu potpisao za najbolji nemački klub Bajern, gde će imati veću platu, ali i manje prilika da uživa u fudbalu. To smatra Din Sanders, nekadašnji golgeter Redsa.

„Ne kažem ništa protiv kluba, Bajern je sjajan klub, ali Bundesliga nije ni blizu izazova za Manea. Davaće golove, svake nedelje će pobeđivati sa 5:0, ali se šampion zna i pre nego što liga počne. To nije izazov. Sešće u svoju fotelju, zapaliće cigaru, igraće za Bajern u trećoj brzini, trčaće dve godine i upropastiće najbolje dve godine svog fudbalskog života“, kazao je Din Sanders.

Nekadašnji reprezentativac Velsa, koji je za Liverpul igrao u sezoni 1991/92, žali što je Sadio Mane odlučio da napusti Enfild u trenutku kad je bio u životnoj formi.

„Ne mogu da verujem da je odlučio da napusti Liverpul, ne znam kako je došlo do ove tačke. Ima 30 godina i mislim da je poslednjih šest meseci igrao svoj najbolji fudbal, u pojedinim trenucima bio je nezaustavljiv. Pogotovo kad je dolaskom Dijaza prešao u sredinu. Počeo je da bude sve bolji u povezivanju igre i pronalaženju rupa u protivničkoj odbrani. Zaista ne mogu da shvatim zašto biste želeli da napustite Liverpul upravo sada, kada igrate najbolji fudbal u svom životu u najboljoj kombinaciji tri napadača i tek tako odete da igrate za Bajern.“

Mane je za šest godina u Liverpulu odigrao 269 utakmica u svim takmičenjima, postigao 120 golova, zabeležio 48 asistencija i osvojio sve moguće trofeje – Ligu šampiona, Premijer ligu, FA kup, Liga kupa, titulu klupskog prvaka sveta…

 

Source: SportKlub

Leave a Reply