Mateus: Ovaj tim Bajerna ima najširi spektar igrača ikada

You are currently viewing Mateus: Ovaj tim Bajerna ima najširi spektar igrača ikada

Legenda Bajerna, Lotar Mateus, dao je intervju “Bildu”. U njemu je pohvalio igru Bavaraca i konkurenciju u njihovom sastavu.

„Kada su svi u formi, ovaj tim Bajerna ima najširi spektar i kvalitet igrača svih vremena!“, rekao je Mateus. „Bajern raspolaže sa 20 potencijalnih igrača za startnih jedanaest. U moje vreme, bilo ih je 13, kasnije 16, 17. Danas možete da napravite pet izmena bez da se oseti ikakav pad u kvalitetu igre“.

„Pre godinu i po, ili dve, kritikovao sam da tadašnja Bajernova ekipa nema toliku dubinu. Ne mislim da je trenutna situacija usledila zbog mojih kritika, ali je definitivno došlo do promena. Bajern je bio veoma aktivan u poslednja dva transfer prozora i pohvalio bih Bracu (op.a. sportski direktor Hasan Salihamidžić) zbog toga“, dodao je legenda nemačkog fudbala.

„Ne bih rekao da je ovo najbolji Bajern svih vremena, kada je napad u pitanju. Setite se samo Riberija, Robena, Levandovskog i Milera, koji je još uvek tu. Ipak su oni bili malo jači napadači od sadašnjih – bez da ikoga uvredim“, dodao je Mateus.

Lotar je prokomentarisao i predstojeći žreb za četvrtfinale Lige šampiona, koji je na programu u petak.

„Velika imena ne osvajaju Ligu šampiona, samo veliki timovi to rade. Rekao sam to i pre mečeva u Parizu: Bajern je sposoban da osvoji titulu ove sezone. Oni su jedan od favorita, ali ne i glavni. Tu su Real i Mančester siti. Ne potcenjujte Benfiku i Napoli.“

Source: SportKlub

Leave a Reply