Mesi je obećao da će se vratiti u Barselonu

You are currently viewing Mesi je obećao da će se vratiti u Barselonu

Lionel Andres Mesi uverava katalonske navijače da u jednom trenutku planira da se vrati na Kamp Nou

Mesi je prošlog leta napustio Kamp Nou na opšte iznenađenje. Finansijska situacija u Barseloni je veoma loša, što je onemogućilo klub da produži ugovor argentinskoj mega zvezdi Lionelu Mesiju. Šestostruki osvajač Zlatne lopte bio je primoran da napusti Barselonu. PSŽ je bio najbrži sa ponudom i za manje od dva dana potpisao je Mesija.

Nikada nije isključen povratak Lionela Mesija u Barselonu. Predsednik kluba Žoan Laporta nedavno je rekao da bi bio veoma zainteresovan da vrati prave mađioničare Mesija i Andresa Inijestu. S obzirom da je Barselona pre samo nekoliko dana imenovala Ćavija za novog kormilara, bilo bi zanimljivo videti i Mesija i Inijestu nazad u Kataloniji.

“Uvek sam govorio da je Barselona moj dom i da ću se jednog dana tamo sigurno vratiti. Živeo sam tamo, želim da živim tamo. Naravno, ako mogu nešto da doprinesem i pomognem klubu na bilo koji način, voleo bih da vrati se..“

Prvo pitanje koje mu je postavljeno da se vrati u Barselonu bilo je da se vrati kao igrač, ali je odbio da otkrije da li zaista postoji takva mogućnost.

Onda kada mu je rečeno da možda postoje i drugi razlozi za njegov odlazak osim finansijskih problema Barselone, ali nije bio raspoložen da čuje bilo kakva spekulacija o tome.

“Ne znam. Napustio sam Barselonu i vreme je prolazilo. Rečeno mi je da ne mogu da produže moj ugovor i da ne mogu da ostanem tamo.”

„Ne morate da tražite krivce da biste saznali šta se dogodilo. Hajde da se držimo onoga što mi je rečeno.”

Lionel Mesi je priznao da je veoma tužan zbog trenutne situacije svog bivšeg kluba. Barselona je sedma u La Ligi, 6 bodova zaostaje za četvrtim mestom u Ligi šampiona i deset bodova zaostaje za liderom Real Madridom. Isto drugo mesto u grupnoj fazi Lige šampiona nije zagarantovano. Jedino što će sigurno biti tačno u njihovoj grupi je da će Bajern Minhen biti prvi. Ako Barselona pobedi u večerašnjem meču protiv Benfike, biće siguran putnik u nokaut fazi. Ali ako se to ne desi, u poslednjem kolu moraće da savladaju Bajern u gostima.

„Da, uznemirava me činjenica da Barseloni ne ide. Uvek želim najbolje tom klubu. Navijam za njih iako sada ne igram tamo. Imam mnogo prijatelja i kolega u Barseloni.“

„Imaju mnogo izgubljenih bodova u La Ligi, ali sezona je još duga i ima još mnogo da se igra. Ne sumnjam da će se Barselona vratiti na pobednički put i približiti se vrhu tabele.“

Iako navodi da je srećan tu gde jeste, brojke to ne pokazuju. Lionel Mesi je postigao samo jedan gol u francuskoj ligi. Ovo nije Mesi na kojeg smo svi navikli.

Možda je Mesijevo pravo mesto broj 10 za Barselonu. Možda je i taj broj 30 na svojim leđima odavno prerastao. Možda…

Ali jedno je sigurno. Svi oni pravi ljubitelji fudbala voleli bi da vide poslednji romantični ples katalonske dive i argentinskog Asa

Leave a Reply