Milanova nova sapunica – Šarl de Keteler

You are currently viewing Milanova nova sapunica – Šarl de Keteler

Nekada je bilo dovoljno da Silvio Berluskoni pokaže prstom na igrača i on je već u Milanelu na lekarskim pregledima. Vremena su se jasno promenila, pa sada Milan sve teže dolazi do igrača do kojih želi.

Čak i sada kada su se kriterijumi značajno smanjili. Jer u Berluskonijevo vreme tražile su se velike etablirane zvezde, ili makar iskusni igrači sa ozbiljnom biografijom. Danas Milan može samo da sanja o takvim igračima, pa tako juri mlade, još nedovoljno afirmisane igrače, ili one koji su nekada bili veliki talenti, a danas kubure da se ustale u nekom velikom klubu.

Jedan od prvih je Šarl de Keteler. Momak koji je skrenuo pažnju na sebe sjajnim partijama u Brižu. Iako mu je tek 21 godina već ga poznavaoci prilika u belgijskom fudbalu vide kao naslednika Kevina de Brujnea, a čak ima i bolje brojke nego slavniji zemljak u njegovim godinama.

Milan je ozbiljno zagrizao za momka koji se odlično snalazi na ofanzivnim pozicijama u veznom redu, gde je Milan prilično deficitiran. Šampion Italije krenuo je u akciju, ponudio je 30 miliona evra plus dva miliona u bonusima. Međutim, belgijski velikan smatra da njegov biser vredi više.

A podlogu za takvo verovanje nalazi u ponudi Lidsa od 37 miliona evra. Međutim, Milan ne želi da poveća ponudu, smatra da je izneo korektan iznos za momka kome je 21 godina. Naizgled, situacija je jasna. Lids je ponudio više i njemu će Briž prodati igrača.

Ali tu kreće u stvari zaplet. Navodno Šarl želi samo u Milano i ne želi ni da pomisli o Lidsu. A mediji su preneli da njegova majka već uveliko gleda kuće u Milanu. To su vesti koje donose optimizam među rosonerima.

Međutim, ne treba to shvatiti kao toliku prevagu. Sličnu situaciju imao je šampion Italije baš u ovom prelaznom roku u slučaju Svena Botmana. Lil je istovremeno dobio ponude Milana i Njukasla. Igrač je dugo želeo samo u Milan, ali su Svrake imale bolju ponudu za Lil. Na kraju se Holanđanin ipak „slomio“ i završio na Sent Džejms Parku.

Source: SportKlub

Leave a Reply