Murinjo povukao potez: Roma Dibali ponudila ugovor

You are currently viewing Murinjo povukao potez: Roma Dibali ponudila ugovor

Sada je i zvanično čitav vrh Serije A krenuo po Dibalu. Posle Intera, Milana, Napolija Roma je, ne samo pokazala interesovanje, već i krenula ozbiljno da dela.

Otprilike kada i Inter i Roma se pominjala kao klub koji žarko želi da dovede Dibalu kao slobodnog igrača. U čitavu priču bio je uvučen i legendarni „Princ Rima“ Frančesko Toti, koji je navodno razgovara sa Argentincem i ubeđivao ga da izabere Vučicu.

Tada je Dibala izabrao Inter i jasno stavio do znanja da želi samo na Meacu. Međutim, od praktično gotovog transfera stvar se potpuno preokrenula. Inter je pokazao da ne želi da izađe u susret Dibalinom zahtevu da dobije sedam miliona evra godišnje. To je čak rezultiralo prekidom pregovora i, iako se iz redova vicešampiona Italije čuju glasovi da su još zainteresovani za Dibalu, sve je više signala da su odustali od njega.

Interu je sada zadatak broj jedan dovođenje Bremera kao štopera i prodaja Milana Škrinijara. Čini se iz reči direktora Havijera Zanetija da bi Inter mogao ozbiljno da razmišlja o Dibali samo ukoliko se proda bar neki ofanzivac, a jedino za Lautara Martinesa ima konkretnog interesovanja. A baš njega neroazuri ne žele da prodaju.

Ta situacija ostavila je otvoren prostor ostalim klubovima da deluju. Prvi je Milan povukao potez, ali čini se više reda radi. Navodno je Maldini ponudio Dibalinim agentima ugovor od četiri miliona evra godišnje plate, što je daleko od onoga što Dibala hoće. Ali deluje da su ozbiljniji u nameri da dovedu Argentinca klubovi sa juga Napoli i Roma.

Vučica je krenula u ofanzivu i povukla konkretan potez. Trener Žoze Murinjo razgovarao je sa igračem, a sportski direktor Tijago Pinto izneo je na sto ponudu Dibalinim agentima. Četvorogodišnji ugovor uz godišnju platu od šest miliona evra. Uz to, traženo je od igrača da se uskoro izjasni.

Source: SportKlub

Leave a Reply