Ne otima Bajern Borusiji samo igrače, Bavarci odveli skauta

You are currently viewing Ne otima Bajern Borusiji samo igrače, Bavarci odveli skauta

Šef skauting službe Borusije Dortmund Markus Pilava otišao je iz tog kluba kada je dobio ponudu minhenskog Bajerna. Bajern je godinama unazad pravi hegemon u nemačkom fudbalu i uzima maltene svakog fudbalera i trenera kog poželi, a to je sada slučaj i sa članovima stručnog štaba.

Kako piše nemački Sport1 Borusija nije mogla da zadrži svog glavnog skatua koji nije imao samo ponudu Bajerna već i berlinske Herte. Ne susreće se Borusija po prvi put da neko iz kluba želi u Bajern, ali je malo neobično s obzirom na to da je direktor Borusije Hans-Joakim Vacke obećao 2021. godine da nema više prodaja Bajernu.

Borusija je kroz istoriju Bajernu dala nebrojano mnogo fudbalera. Iz Dortmunda u Minhen su prešli Tomas Helmer još 90-ih, zatim Mats Humels, Mario Gece, Robert Levandovski, a ovaj prelazak skauta je takođe veoma problematičan. Borusija se dosta oslanjala na mlade igrače koje sama proizvodi, a u tom skautiranju Pilava je imao veoma bitnu ulogu.

Zbog njega su u klubu završili i Džejdon Sančo i Džad Belingem i Usman Dembele. Prelazak tek nekoliko dana pred prvi zvaničan meč Borusije ukazuje da je problem prilično ozbiljan i da se možda desio i nekakav raskol u stručnom štabu kluba.

Source: SportKlub

Leave a Reply