Nevakcinisani trio Sitija ne ide u SAD na pripreme

You are currently viewing Nevakcinisani trio Sitija ne ide u SAD na pripreme

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola tokom prvog dela priprema za narednu sezonu neće moći da računa na Ejmerika Laporta zbog povrede i Fila Fodena, Džona Stounsa i Ilkaja Gundogana jer ne zadovoljavaju kriterijume ulaska stranih državljana u SAD.

Građani nisu otkrivali detalje, ali se spekuliše da su već pomenuti igrači nevakcinisani, te su iz istog razloga sprečeni da uđu na teritoriju Sjedinjenih Američkih država kao srpski teniser Novak Đoković, koji će propustiti US open koliko se okolnosti ne promene propustiti.

Mančester Siti će tokom turneje na severnoameričkom kontinentu igrati protiv Klub Amerike 21. jula u Hjustonu i dva dana kasnije protiv Bajerna u Grin Beju pred otvaranje takmičarske sezone utakmicom sa Liverpulom u Komjuniti Šildu, a Foden, Stouns i Gundogan će svoje pripreme odraditi u Hrvatskoj sa rezervnim timom Građana.

Novopridošli igrači u Gvardiolinom sastavu Erling Holand, Kalvin Filips i Džulijan Alvarez su na spisku putnika na turneju – baš kao i Oleksandr Zinčenko, za koga je zainteresovan Arsenal. Aktuelni šampion Engleske je već poslovao sa Tobdžijama ovog leta, pošto se sa Etihada na Emirejts preselio Gabrijel Žezus.

Source: SportKlub

Leave a Reply