Nevil: “Ronalda treba prodati”

You are currently viewing Nevil: “Ronalda treba prodati”

Geri Nevil, bivši desni bek Mančester Junajteda i reprezentativac Engleske, tvrdi da bi za dobru atmosferu u klubu sa Old Traforda najbolje rešenje bilo da prodaju Kristijana Ronalda.

Portugalac je početkom jula zatražio od čelnika Junajteda da ga prodaju, ali je naišao na neočekivan problem.

Nijedan od timova sa kojima je pregovarao njegov agent Žorž Mendeš, a u pitanju su Bajern, Čelsi i Atletiko Madrid, nije bio spreman da ga angažuje.

Kristijano je propustio ogroman deo priprema Junajteda iz privatnih razloga, a odigrao je svega poluvreme na generalnoj probi sa Rajo Valjekanom u prošlu nedelju.

Nevil je zato imao jasnu poruku za čelnike kluba i izvršnog direktora Ričarda Arnolda.

Neukusno mi je da sve to gledam kao bivši kapiten Junajteda i kao bivši igrač, čini mi se da zvezda tima u svlačionici već preteruje. To se dešavalo povremeno proteklih godina sa agentom Pola Pogbe, uvek je bio u tenzijama sa klubom. Ne možete da dozvolite da vaša zvezda tima bude ta koja će diktirati stvari. Ne treba vam to. Znamo da Ronaldo ne može da isprati visok presing i to kako želi da igra, mislim da se ne ukpala u Ten Hagovu filozofiju“, kaže Nevil.

On je dodao je da sadašnja situacija nešto što klub sebi ne sme da dozvoli.

“Kada je objavljeno da Ronaldo želi da ode, ne znam da li su ljudu u klubu bili svesni da je tu još nešto. Tajming objave bio je užasan, pred start sezone, to je podrivalo napore Ten Haga i značilo da će na svakoj konferenciji za medije biti zatrpan pitanjima o Ronaldu. Gledajući unazad, Pepa Gvardiolu, Jirgena Klopa, Antonija Kontea i Aleksa Fergusona, bilo je jasno, čim igrač postane dominantan faktor i to postane teret za menadžera pred medijima, dešavala se samo jedna stvar. Svi znamo koja“, aludirao je Nevil na prodaju igrača.

Mančester Junajted u nedelju od 15 sati dočekuje dočekuje Brajton na startu Premijer Lige. AmdiralBet na pobedu domaćina daje kvotu 1.64.

 

 

 

Source: SportskeNet

Leave a Reply