Novi igrač Arsenala samouveren: Moj stil igre? Kao Mesi…

You are currently viewing Novi igrač Arsenala samouveren: Moj stil igre? Kao Mesi…

Novo pojačanje Arsenala, Portugalac Fabio Vieira, prilično je samouveren pred početak sezone u svom novom klubu, a u izjavi za Atletik uporedio je svoj stil igre ni manje, ni više nego sa osvajačem sedam Zlatnih lopti – Lionelom Mesijem.

Vieira je stigao u London iz Porta za obeštećenje od 35 miliona evra, a u sezoni 2021/2022. u plavo-belom dresu postigao je šest golova i imao 11 asistencija.

U intervjuu sa „Atletikom“ istakao je da se ugleda na sunarodnika Kristijana Ronalda, ali i na njegovog velikog suparnika Lea Mesija.

„Volim i Ronalda i Mesija. Mesija volim zbog njegovog stila ige – sličan je mom, levonogi smo, imamo neke iste kvalitete. Ronalda ne volim samo zato što mi je sunarodnik, već zato što je vredan, ima pravi mentalitet i postiže mnogo golova. Obojica su neverovatni fudbaleri“, izjavio je Fabio Vieira.

„Premijer liga je najbolja na svetu, a ja želim da nastavim tradiciju Portugalaca koji su sa velikim uspesima igrali u njoj – Kristijano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandeš, Žoao Mutinjo, Žoao Kanselo…“, kazao je Portugalac koji igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera.

Fabio Vieira ima 22 godine, visok je 170 centimetara, a za seniorski tim Porta debitovao je 2020. godine.

Source: SportKlub

Leave a Reply