Od budućnosti Barse do MLS, i to sa svega 22 godine

You are currently viewing Od budućnosti Barse do MLS, i to sa svega 22 godine

Jedan prilično neobičan transfer dolazi nam iz Barselone. Mlada nada katalonskog giganta Riki Puđ napustio je Kamp Nou i otišao u Los Anđeles Galaksi.

Nekada je La Masija proizvodila nosioce Barse. Zatim su njeni puleni pojačavali ozbiljne evropske klubove. A sada njeni produkti idu u mladom uzrastu preko bare. Uprkos velikim pojačanjima u ovom prelaznom roku, izgleda da je to, za sada, samo maska, a odlazak Rikija Puđa u MLS pokazatelj da se katalonski gigant još nije digao.

Momak koji je dosta obećavao, koji je bio zamišljen kao projekat ozdravljenja La Masije, nije uspeo da se nametne. Davali su mu mnogi treneri šansu, ne mnogo veliku, ali mu je na kraju „presudio“ po mnogima najbolji produkt La Masije, a sada trener prvog tima Ćavi. On mu je rekao da ne računa na njega i da nađe klub.

I našao ga je. U pitanju je Los Anđeles Galaksi, a ostaje da se vidi da li će taj angažman pomoći da se vrati u Evropu na velika vrata. Ili je ovo nagoveštaj regresiranja karijere, koja je maltene tek započeta.

Na kraju od velike karijere, ostalo je to da je za četiri sezone u seniorskom pogonu Barselone odigrao svega 60 utakmica i postigao dva gola u svim takmičenjima.

Source: SportKlub

Leave a Reply