Pitaju se i sponzori, a oni kažu da Ronaldo mora da ostane

You are currently viewing Pitaju se i sponzori, a oni kažu da Ronaldo mora da ostane

Glavnim sponzorima Mančester Junajteda ne sviđa se ideja da marketinški ubedljivo najisplativiji fudbaler napusti Old Traford.

Kako prenose engleski mediji, Mančester junajted je navodno pod velikim pritiskom sponzora da zadrži Kristijana Ronalda.

Prethodnih dana pojavile su se vesti da je slavni Portugalac izrazio želju da napusti klub ukoliko se pojavi odgovarajuća ponuda uprkos tome što imao još godinu dana ugovora. Ronaldo je navodno razočaran neaktivnošću Junajteda u prelaznom roku, a i radije bi da naredne sezone igra u Ligi šampiona.

Međutim, glavni sponzori Junajteda sad vrše pritisak na klub da zadrži 37-godišnjeg asa.

Kako pišu engleski mediji, sponzori se i te kako pitaju na Old Trafordu, jer su pomogli u finansiranju Ronaldove previsoke plate – za koje se procenjuje da je 500.000 funti nedeljno (oko 600.000 evra) – i da žele da imaju koristi od Kristijanove značajne komercijalne vrednosti tokom trajanja njegovog dvogodišnjeg ugovora.

Čelnici kluba su se našli u nezavidnoj situaciji, jer fudbaler želi da ide iz kluba, a navodno ni novi menadžer Erik Ten Hag „neće plakati“ ako Portugalac napusti Old Traford.

Sa marketinške strane rukovodstvo bi rado zadržalo Ronalda, ali nastoji da izbegne da se situacija pretvori u dugotrajnu borbu između kluba i igrača.

Source: SportKlub

Leave a Reply