Prokletstvo Čelsijeve devetke

You are currently viewing Prokletstvo Čelsijeve devetke

Dres sa brojem devet u ekipi londonskog Čelsija ostao je bez vlasnika kada je klub u tekućem prelaznom roku napustio Belgijanac Romelu Lukaku. Snažni napadač je samo jedan u nizu fudbalera koji nije iskazao pun potencijal u plavom dresu noseći ovaj broj. O „prokletstvu Čelsijeve devetke“ govorio je i menadžer ekipe Tomas Tuhel.

Lukaku se u Čelsi vratio u avgustu 2021. za 113 miliona evra, ali nije igrao na nivou koji je prezentovao na stadionu „Đuzepe Meaca“.

Devetku su u Čelsiju pre njega nosili igrači kao što su Fernando Tores, Radamel Falkao, Alvaro Morata, Gonzalo Iguain – sve redom velike zvezde, koje u Čelsiju nisu igrali ni izbliza najbolji fudbal svoje karijere.

„Ljudi mi stalno govore da je taj bro proklet kod nas. Nismo ostavili devetsku ‘upražnjenom’ zbog nekih taktičkih zamisli. Nekima je prirodno da je uzmu, ali to se nije dogodilo. Nije bilo velike potražnje za tim brojem. Niko ne želi da ga pipne. Svi mi u klubu govore da igrači koji su nosili devetku nisu davali golove“, izjavio je Tomas Tuhel govoreći o ovom „maleru“.

Čelsi otvara novu sezonu Premijer lige u subotu od 18.30 na „Gudison parku“, gde će „Plavci“ gostovati Evertonu.

Source: SportKlub

Leave a Reply