Ralf Rangnik je zvanično novi menadžer Mančester junajteda

You are currently viewing Ralf Rangnik je zvanično novi menadžer Mančester junajteda

Zvanično je potvrđeno da je 63-godišnji Nemac Ralf Rangnik novi privremeni menadžer Mančester junajteda.

Ugovor Nemca će trajati do kraja ove sezone, a potom će Ralf Ragnik preuzeti konsultantsku ulogu u klubu.

Mančester junajted je kritikovan zbog nedostatka fudbalskih stručnjaka koji rade iza kulisa.

Nedostatak fudbalske stručnosti se pokazao na terenu u poslednje dve godine, ali otpuštanjem Olea Gunar Solskjir i dovođenjem nemačkog stručnjaka Ralfa Rangnika na pola godine kao trener i dve godine kao konsultant, čini se da Mančester junajted menja strategiju.

Radna viza Ralfa Ragnika malo odlaže posao, a Majkl Kerik privremeno ostaje na funkciji dok se ne završi birokratija.

Majkl je vodio Junajted u dve utakmice do sada. Jedan u elitnom takmičenju Lige šampiona gde je Mančester junajted stigao do važne pobede nad Viljarealom od 2:0 i u jučerašnjem derbiju engleske Premijer lige gde su Crveni đavoli remizirali sa Čelsijem rezultatom 1:1 na Stamford Bridžu (London).

Očekuje se da Ralph Rangnick započne proces transformacije kluba, ponovnog regrutovanja i vraćanja nekadašnjem sjaju. Mauricio Poketino ostaje glavni cilj za sledeću godinu.

Ralf ima solidnu reputaciju i očekuje se revolucija u Mančesteru kao što je to bio slučaj u Lajpcigu, kao i u Hofenhajmu, gde je Ralf bio menadžer.

Nemac je napustio mesto šefa sporta i razvoja u ruskoj Lokomotivi iz Moskve da bi preuzeo menadžersko mesto u Mančester junajtedu.

U potpunosti prenosimo saopštenje Mančester Јunajtedu:

„Mančester junajted sa zadovoljstvom objavljuje imenovanje Ralfa Rangnika za svog novog privremenog menadžera do kraja ove sezone.

„Nakon pregovora, Ralf i klub su se dogovorili da posle ove sezone nastavi da radi kao konsultant naredne dve godine.

Fudbalski direktor Mančester junajteda Džon Martou:

Ralf Rangnik je jedan od najcenjenijih inovatora i trenera u Evropi. Sa neprocenjivim liderskim i tehničkim veštinama i 4 decenije iskustva, bio je naš kandidat broj jedan za privremenog menadžera kluba.

Svi u klubu su srećni što će tokom ove sezone sa njim raditi kao menadžer, a zatim još dve godine u konsultantskoj ulozi.

Ralf Rangnik: Veoma sam uzbuđen što ću raditi za klub kao što je Mančester junajted i fokusiran sam na to da ova sezona bude uspešna za klub.

Tim je pun talenata i ima sjajan balans između mladosti i iskustva. Svo moje znanje, iskustvo i svi moji napori biće usmereni na to da ovim igračima pomognem da ostvare svoj potencijal, kako pojedinačno tako i kao tim.

Takođe sam veoma srećan što na konsultantskim osnovama radim na dugoročnim ciljevima kluba.

Majkl Kerik će ostati na čelu prvog tima sve dok Ralfova radna viza ne bude izdata.

Klub želi da se zahvali Lokomotivi iz Moskve na saradnji u procesu dovođenja Ralfa u Mančester junajted.

Nakon otpuštanja Olea Gunara Solskjaera, Mančester junajted je ostvario dva pozitivna rezultata. Iako su remizirali sa Čelsijem, to se ipak smatra pozitivnim rezultatom jer su igrali protiv šampiona Evrope.

Sa dolaskom Ralfa, ostaje da se vidi da li će se Mančester junajted vratiti na pobednički put. Sezona je duga i ima još mnogo da se igra.

Očekujemo da vidimo Nemca na delu i poželimo mu uspešan posao u klubu kao što je Mančester junajted.

Leave a Reply