Rednap: Totenhem nije pravljen za pobeđivanje

You are currently viewing Rednap: Totenhem nije pravljen za pobeđivanje

Nekadašnji igrač Totenhema Džejmi Rednap oštro je kritikovao aktuelnu upravu Spursa. Kaže da pod vlasnikom Danijelom Levijem Totenhem nije tim koji je stvoren za pobeđivajne.

Totenhem je poznat kao klub koji već duži niz godina ne poštuje svoje glavne zvezde u pogledu plata. U poređenju sa drugim klubovima iz „velike šestorke“ engleskog fudbala Spursi su teži na drešenju kese. Uz to deluje da u poslednje vreme nisu baš donosili najsrećnije odluke ni u pogledu saradnje sa menadžerima. Posle Poketina otišli su Žoze Murinjo, Nuno Espirito Santo i Antonio Konte.

„Nisam iznenađen što nije funkcionisalo sa Konteom. Težak je klub za vođenje i oduvek je tako. Nikada menadžeri u poslednje vreme nisu uspevali da uspostave kontrolu u klubu. Sve kontroliše Danijel Levi, hoće da odlučuje i mislim da je on glavni problem Totenhema. Kultura kluba se uvek uspostavlja od vrha“, rekao je Džejmi Rednap.

„U Liverpulu sam bio 11 godina, nismo osvojili dovoljno tamo, ali uvek si imao osećaj da pokušavamo da dovedemo prave igrače i da potpisujemo velika imena da bismo bili u konkurenciji za trofeje. Nemam taj osećaj sa Totenhemom. Nikad ne mogu da potpišu velike igrače . Ričarlison, Iv Bisuma… Ne možeš da ih nazoveš igračima koji će promeniti kulturu kluba. Dok se to ne promeni i dok vlasnici ne budu hteli da se nadmeću u dovođenju velikih igrača uvek će biti isti problem“, rekao je nekadašnji igrač Spursa.

Totenhem je u najvećem postu što se tiče otvaranja trofeja, a on poručuje da izgradnju novog stadiona ne treba kriviti za to.

„Kada sam bio ja u klubu imao sam osećaj da klub nije baš bio pravljen za pobeđivanje. Potpuno drugačija kultura nego u Liverpulu“.


Source: SportKlub

Leave a Reply