Saliba: Želim da se borim za mesto u timu Arsenala

You are currently viewing Saliba: Želim da se borim za mesto u timu Arsenala

Fudbaler Arsenala Vilijam Saliba rekao je da je zadovoljan što će biti deo prvog tima Tobdžija posle izvanredne sezone koju je proveo u dresu Olimpika iz Marseja kao pozajmljen igrač.

Saliba je igrao izuzetno u Ligi 1 i po okončanju sezone je proglašen za najboljeg mladog igrača francuskog prvenstva. Po dolasku u Marsej se ustalio i u seniorskoj reprezentaciji Trikolora, te se na Emirejts vraća sa ambicijama da igra zapaženu ulogu u Artetinom timu naredne sezone.

„Razgovarao sam sa menadžerom – želim da se borim za mesto u timu, radim naporno i pobeđujem koliko god je moguće. Drago mi je da sam se vratio i počeo predsezonu sa ekipom. Bitno mi je jer sam ovde sa saigračima i navijačima. Nadam se dobrim treninzima i mečevima, to je važno pred start sezone“, rekao je 21-godišnjak i dodao:

„Gledao sam Arsenalove mečeve dok sam bio na pozajmici, želeo sam da vidim kako igramo da bi mi bilo lakše da igram sa igračima koje ne poznajem od ranije sada kad sam se vratio“.

Uprkos očigledim kvalitetima mladog štopera, Arteta do sada nije ukazivao poverenje reprezentativcu Francuska – Saliba nikada nije debitovao za prvi tim Arsenala. U prvom timu Tobdžija su uz Salibu još štoperi Ben Vajt, Gabrijel i Rob Holding.

„On je u mojim planovima. Ne mogu obećati minute u prvom timu nikome, to svi znaju. Igraće oni igrači za koje mislimo da će nas odvesti na sledeći, viši nivo. Saliba je veoma talentovan i pokazao je prošle sezone za šta je sposoban, ali je u fudbalu bitno šta možeš da uradiš i narednog dana – biće prilike da zaigra“, zaključio je menadžer Arsenala.

Source: SportKlub

Leave a Reply