Slučaj Ansu Fati, ponovo ne valja?

You are currently viewing Slučaj Ansu Fati, ponovo ne valja?

Ansu Fati prolazi kroz pakao poslednje dve sezone.

Bukvalno je išao iz povrede u povredu, horor je počeo 7. novembra 2020. kada je na meču protiv Betisa doživeo tešku povredu kolena. Morao je na tri operacije, izgubio je  poverenje u Barsin lekarski tim i tada je počeo lečenje na svoju ruku. 

Zbog duge pauze, tek što se vratio, u novembru 2021. doživeo je prvu povredu zadnje lože, a istu je obnovio januara 2022. zbog čega je morao na novu dugu pauzu.

Iako su mu iz kluba tada savetovali da ide na operaciju, Fati je odbio i otišao na aleternativno lečenje. Vratio se, zaigrao u finišu sezone, Ćavi ga je postepeno ubacivao u tim, ali sada se javlja nova sumnja da nešto nije u redu.

Luis Enrike ga je pozvao tokom junskog okupljanja, ali Ansu Fati nije odigrao nijedan minut. 

Sada se pojavljuju informacije da u Barseloni smatraju da je Fati napravio veliku grešku što ih nije poslušao i da postoji bojazan da ponovo dođe do relapsa povrede. To mu se desilo sa kolenom, sada bi treći put moglo i sa ložom, psihološki bi Fati to teško podneo. 

Fati će biti spreman za početak novih priprema, a do tada će proći dovoljno da može da krene da trenira  punom parom. Pod takvim opterećenjem i takmičarskim ritmom, Barsini lekari strahuju od najgoreg, ali sada rešenja nema, jer je Fati odbio operaciju. 

Iako ga je Luis Enrike javno hrabrio i podržavao i objašnjavao da je sada potrebno da bude uz tim i da je cilj da igra na SP, sumnja se da i lekarski tim Španije deli mišljenje kolegi iz Barselone.

Source: SportskeNet

Leave a Reply