“Slučaj” De Jong došao i do sindikalaca!

You are currently viewing “Slučaj” De Jong došao i do sindikalaca!

Barselona je u ovom prelaznom roku potrošila pozamašne iznose na dovođenje novih fudbalera, pre svih Roberta Levandovskog i Rafinje. Čeka se i dolazak Kundea. Iznosi kojima barata javnost ionako su astronomski, a postoji više izvora koji tvrde da su odštete i veće nego što klub želi da prizna.

Značajno trošenje u kombinaciji sa već poznatim finansijskim problemima prisililo je Barselonu na rezove, a čelnici kluba su se najpre “okomili” na ugovore najbolje plaćenih igrača. Jedan od njih je Frenki De Jong, kojem klub već duguje ono što mu je zagarantovano  starim ugovorom, a sada želi da ga natera da potpiše novi, po kojem bi imao upola manja primanja.

De Jong to ne želi,  pa se našao na spisku za prodaju. Barselona i Mančester Junajted, u kom ga želi njegov bivši trener iz Ajaksa Erik Ten Hag navodno su već dogovorili odštetu od 85 miliona evra, ali Holanđanin jednostavno ne želi da ode i zahteva novac koji mu je prvobitno obećan u Kataloniji. 

U tome je dobio podršku dobrog dela fudbalske javnosti. Danas se preko holandskih medija oglasio predsednik tamošnjeg Fudbalskog sindikata, i sam bivši fudbaler, Jevhen Levčenko:

Sindikat je tu da štiti sve igrače. Barselona ga je sabila u ćošak i želida  ga otera, Međunarodna federacija profesionalnih fudbalera trebada se pobuni.”

Levčenko navodi da je De Jong zbog zahteva da mu se ispune radnička prava u opasnosti da bude kažnjen neigranjem:

Barselona će pokušati da ga slomi na taj način, a neigranje je katastrofalno za jednog mladog igrača. Ova situacija je čista iznuda. Predlažem mu da ne prihvati smanjenje plate. Klub treba da snosi punu odgovornost. Igrači nisu krivi za finansijski nered koji je nastao.”

Source: SportskeNet

Leave a Reply