Sveci demonstracijom sile do prvog trofeja

You are currently viewing Sveci demonstracijom sile do prvog trofeja

Pari Sen Žermen osvojio je Superkup Francuske pobedom nad Nantom 4:0 i tako novu sezonu otvorio prvim trofejom.

Novi trener i neka nova energija. Iako prošle sezone nisu osvojili ovaj trofej, ipak se ne smatra nekim dostignućem kada Pari Sen Žermen osvojio trofej u domaćim okvirima. Tako ni ova pobeda neće biti toliko značajna zbog samog trofeja Superkupa, koliko zbog, evidentno golim okom vidljive promene krvne slike tima prepunog zvezda.

Odličan takmičarski debi na klupi Kristofa Galtijea. Jer ne samo da je na dominantan način uzeo trofej, već se vidi da je razmrdao ekipu, kojoj je prošle sezone upravo najviše falilo angažovanosti i motivacije. Prvenstveno se vidi velika promena kod Nejmara, koji pokazuje da mu je stalo da pokaže da je to isti onaj igrač koji je i dalje vlasnik najskupljeg transfera svih vremena.

Imao je priliku Brazilac da sa velikim prijateljem Mesijem nosi napad tima, jer u sastavu nije bilo Kilijana Embapea. Upravo su njih dvojica i postigli golove u prvom poluvremenu. Mesi u 22. minutu, a Nejmar u petom minutu nadoknade.

Treći gol postigao je još jedan igrač koji bi prošlu sezonu rado zaboravio. Mrežu je zatresao Serhio Ramos u 57. minutu. Konačan rezultat 4:0 iz penala, zbog kojeg je crveni karton dobio Kasteljeto, drugim golom postavio je Nejmar.

Source: SportKlub

Leave a Reply